Tien Nederlandse studenten naar Parijs voor Global Enterprise Project Challenge

Tien Nederlandse studenten naar Parijs voor Global Enterprise Project Challenge

Redactie Baaz

Tien Nederlandse studenten vertrekken naar Parijs. Niet voor een leuke stedentrip, maar om mee te doen aan de eerste Europese Blobal Enterprise Project Challenge (GEP).

Het is aan tien Nederlandse studenten van verschillende hogescholen om hun eigen creatieve en innovatieve oplossing te zoeken voor een actueel probleem uit de zakenwereld. Ze staan er niet alleen voor, ook de best ondernemende studenten uit elf andere Europese landen vertrekken op 21 en 22 maart naar Parijs.

Zowel de Nederlandse als buitenlandse studenten werden geselecteerd tijdens National Camps. In Nederland vond de National afgelopen februari plaats. Toen bedachten de studenten een carpool app en een manier om water te hergebruiken. De deelnemers aan het GEP zijn allen studenten die momenteel een studentenbedrijf runnen via stichting Jong Ondernemen. Jong Ondernemen is de springplank naar ondernemerschap en biedt programma’s aan op alle onderwijsniveaus.

Echte zakenwereld

Het GEP-project is een 3-jarig initiatief van de European Round Table of Industrialists, Junior Achievement-Young Enterprise Europe (de moederorganisatie van Jong Ondernemen) en European Schoolnet. Zij willen met dit project meer begrip en bewustzijn over globalisering, ondernemerschap de bijbehorende vaardigheden creëren onder jongeren. Niet alleen worden de ondernemersvaardigheden tijdens het GEP op de proef gesteld, maar ook rekenen, samenwerken, presenteren en hun wetenschappelijke vaardigheden worden getest voor het oplossen van een reëel probleem uit de echte zakenwereld.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie