Thuiswerken niet voor iedereen aantrekkelijk

Thuiswerken niet voor iedereen aantrekkelijk

Redactie Baaz

Het merendeel van de Nederlandse werknemers gaat liever naar kantoor dan dat zij thuiswerken. Slechts eenderde van de Nederlanders werkt liever thuis. Dat blijkt uit Het Nationale Werkonderzoek 2011 van JobTrack.nl.

Hoewel het overgrote deel liever op kantoor werkt, blijkt dat de helft van de ruim 28.000 respondenten de werkdag minder gemotiveerd begint na een lange file. Vooral bij de jongere leeftijdsgroep tot 34 jaar blijken files een slechte invloed te hebben. Deze groep werkt desondanks liever op kantoor dan thuis. Respondenten vanaf 35 jaar werken juist liever thuis dan op kantoor.

'Het nieuwe werken wordt enorm gestimuleerd, maar blijkt niet altijd wenselijk te zijn. Jongeren zijn zich bijvoorbeeld nog volop aan het ontwikkelen en kunnen veel leren van collega’s. Dat is een punt waar werkgevers wel rekening mee moeten houden', aldus Marco de Weerd van JobTrack.nl.

Verder blijkt uit het onderzoek dat er een afname is te zien naarmate werknemers ouder worden. Zo is de invloed van files dan kleiner en is het verlangen om op kantoor te werken dan minder geworden, aldus NU.nl.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie