The Zoom Rooms experience

The Zoom Rooms experience

Redactie Baaz

Zoom is momenteel bezig om een hele serie aan producten te lanceren. Deze producten zijn ingesteld om de workflow op kantoor hoog en comfortabel te houden. Door middel van een Zoom Room Experience kreeg Baaz alvast een sneak peek. 

Het bijzondere aan de Zoom Rooms Experience is dat alle producten die worden getoond beheerd worden door een Zoom beheerdersinterface. Door middel van het scannen van de QR-code die je te zien krijgt op de interface ben je ingelogd en kan je gebruikmaken van alles wat Zoom te bieden heeft. 

De virtual reception kiosk

Eén van de producten is de virtual reception kiosk. Dit is een scherm waarmee contact wordt gemaakt met de receptie. De receptie hoeft niet meer visueel aanwezig te zijn maar kan vanuit een andere locatie werken, of zelfs vanuit huis. Dit maakt het ook voor de receptionist heel gemakkelijk om meerdere kantoren te beheren. Daarnaast maakt de virtuele ontvangst gebruik van de Zoom-gebruikersinterface waardoor je de receptionist te zien krijgt als op de inbel knop drukt. Verder is het mogelijk om via de virtual reception kiosk een werkplek te reserveren of een vergaderruimte, en met vragen kan je bij de receptie terecht. De virtual reception kiosk is verkrijgbaar in twee maten, het verticale model en het grotere horizontale model. De prijs voor de aanschaf van het product zit rond de 2300 euro. 

Scheduling display

Zoom heeft ook een handig ​​scheduling display ontworpen dat is een tablet die voor een vergaderruimte is geïnstalleerd waarmee je in een oogopslag zou kunnen zien of de ruimte bezet of toegangbaar is. Daarnaast kan je via de tablet informatie vinden, waaronder hoelang de ruimte bezet is en of er nog andere ruimtes beschikbaar zijn. Verder is er ook de mogelijkheid om collega’s uit te nodigen. Het Scheduling display software kan gedraaid worden op een Knee Pad, dat is de tablet van Zoom. Maar de software is ook beschikbaar voor op een iPad of Android-tablets, er is genoeg keuze als het om hardware gaat.

Als je gebruik zou willen maken van het Scheduling display zou er traditioneel één licentie per vergaderruimte gekocht moeten worden, maar dit kan behoorlijk duur zijn als je honderden vergaderingen over de hele wereld hebt. Zoom geeft daarom gratis onbeperkte weergave licenties voor de ruimteplanning voor alle vergaderingen over de hele wereld, zelfs diegene waarvoor we geen videosysteem hebben. Het enige dat er nodig is, is één enkele Zoom Room licentie voor de hele organisatie.

All in one Appliance

De All in one Appliance is een Digibord dat dun, licht, touchscreen heeft, een camera en voorziet van een goede geluidsinstallatie. De All in one Appliance is eenvoudig te gebruiken, omdat het precies lijkt op de Zoom-desktop gebruikersinterface die veel Zoom gebruikers al geweldig vonden. Het makkelijke aan de All in one Appliance is dat je gemakkelijk de aantekeningen die op het bord gemaakt zijn met je collega's kan delen en op die manier er ook verder aan gewerkt kan worden, geen onhandige foto’s via je telefoon meer. Verder kan een collega op afstand worden ingebeld en kan de desbetreffende collega op afstand de meeting bijwonen en ook de slides of aantekeningen op het bord meekrijgen. Daarnaast werkt de All in one Appliance ook op stemcommando's.

Tot slot 

Zoom heeft ons laten zien hoe je op een goede en makkelijke manier met elkaar kan communiceren en hoe je op een comfortabele manier kan werken met collega's en klanten over de hele wereld.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie