Terugblik: e-commerce in 1999

Terugblik: e-commerce in 1999

Redactie Baaz
E-commerce is een heel eind gekomen sinds de begindagen van het internet. Grote bedrijven hadden amper websites, laat staan een functionele webshop of e-mail adres.

Kleine pioniers

Het is bijna niet meer in te denken dat e-commerce ooit het speelveld was van kleine digitale pioniers, terwijl de grote bedrijven er amper actief of überhaupt vindbaar waren. Kant en klare webwinkels bestonden nog niet, laat staan tegenwoordig veelgebruikte diensten als Thuisbezorgd.nl. Het opzetten van een fatsoenlijke website vereiste kennis die de meeste bedrijven niet in huis hadden, dus waren veel van deze websites amper bereikbaar. Dit item van NOVA (die ook nog wat kritiek te verwerken krijgen) uit 1999 levert een mooi inkijkje hoe de wereld van online commercie ons leven de afgelopen vijftien jaar ingrijpend heeft veranderd.

Appie

We zien onder andere de eerste stappen die Albert Heijn zette naar het bezorgen van boodschappen, een dienst die later uit zou groeien tot boodschappendienst Appie, maar ook veel voorbeelden van grote bedrijven die hun zaakjes voor het jaar 2000 absoluut nog niet op orde hadden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie