Teambuilding-dag organiseren? Met deze tips haal je alles eruit wat er in zit!

Mark IJsendoorn
We durven het bijna niet te zeggen, maar misschien hebben je werknemers wel een hekel aan je teambuilding-activiteiten. Verhelp dat met deze tips.

Op ieder bedrijf komt het wel eens voor: er is een geweldige teambuilding-dag gepland, maar de motivatie onder de werknemers is ver te zoeken. Je kunt werknemers natuurlijk verplichten aan zo’n dag mee te doen, maar het is misschien niet echt wenselijk ze met tegenzin aan zo’n dag te laten beginnen. Hoe zorg je nu voor een goede teambuilding-activiteit?

1. Weet wat werknemers wel en niet leuk vinden

Veel bedrijven houden het graag bij gangbare teambuilding-activiteiten, zoals een sportdag. Dat kan prima werken, maar het hangt volledig van de groep af. Mensen die niet houden van teamsporten of er niet goed in zijn, gaan hier geen positieve ervaring uit halen. Voor die collega’s zal het de band de groep juist verzwakken in plaats van versterken. Als je een activiteit organiseert, zorg dan dat je weet wat je collega’s of werknemers wel en niet leuk vinden.

2. Weg met de teambuilding clichés

Een ander probleem met gangbare activiteiten: ze komen mensen de keel uit. Kom dus niet aan met clichés als een toren bouwen van satéprikkers, of ‘psychologische’ spelletjes als het uitleggen welk dier je bent. Wil je per se dat collega’s samen een probleem oplossen, zorg dan voor een inspirerend probleem. Heb je die creativiteit niet in huis, dan zijn er tal van andere mogelijkheden. Een goed voorbeeld dat de persoonlijke band tussen collega’s kan versterken is een vorm van ‘show and tell’ waarbij collega’s om de beurt iets laten zien van hun persoonlijke interesses.

3. Vraag om feedback

Als de activiteit voorbij is en iedereen opgelucht weer aan het werk gaat, vergeet dan niet om de deelnemers om feedback te vragen. Als dat nodig is, doe het dan vooral anoniem. Zorg in ieder geval dat je eerlijke reacties krijgt op de activiteit, zodat je in de toekomst nog betere activiteiten kunt organiseren.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark