Talpa Radio gaat 'streamen' via IS Interned Services

Redactie Baaz
Zakelijk provider IS Interned Services meldt alle 'live streaming' radio voor Talpa Radio Nederland te gaan verzorgen. TRN is de eigenaar van Radio 538, de best beluisterde radiozender van Nederland.

Voor het over internet 'uitzenden' (streamen) van een radio- of tv-kanaal is geen (dure) vergunning nodig, Er worden immers geen etherfrequenties gebruikt. In principe kan iedere fabrikant of mediabedrijf zo een eigen zender beginnen.

Inmiddels verschijnen voor consumenten de eerste apparaten die zelfstandig een internetaudiostroom direct kunnen afspelen, zonder werkende pc. Sommige van deze gadgets zijn niet groter dan een keukenradio en zijn vrij te plaatsen binnen de grenzen van een draadloos WiFi-netwerk.

Radio 538, Radio 10 Gold, Juize.FM en Radio Digitaal zijn inmiddels al via internet te beluisteren en trekken meer dan 20.000 luisteraars.

Om live streaming voor zijn klant mogelijk te maken, heeft IS Interned Services een directe verbinding gelegd met MediaGateway in Hilversum. Vanuit hier wordt al het dataverkeer overgebracht naar Amsterdam waar het via de datacenters van IS Interned Services wordt gekoppeld met het internet.

Talpa Radio Nederland deed al langer zaken met IS Interned Services, dat zich afficheert als 'streaming specialist'. De uitbreiding van het contract was volgens de betrokkenen een logische vervolgstap.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie