Talent.com haalt circa 108 miljoen euro op om de groei van een geavanceerd vacatureplatform te versnellen

Talent.com haalt circa 108 miljoen euro op om de groei van een geavanceerd vacatureplatform te versnellen

Redactie Baaz

Talent.com, het snelstgroeiende bedrijf in geavanceerde vacatureplatforms, kondigt vandaag een Series B-financieringsronde van 108 miljoen euro (120 miljoen dollar) aan, geleid door Inovia Capital. Behalve de bestaande investeerder Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ), zijn hier ook nieuwe investeerders bij betrokken, namelijk: Investissement Québec, Climb Ventures, BDC Capital, Fondaction en HarbourVest Partners.

Gezamenlijk investeren deze organisaties 137 miljoen euro (150 miljoen dollar), waarvan iets meer dan 27 miljoen euro (30 miljoen dollar) wordt gestoken in nieuwe schuldfinanciering van de Technology & Innovation Banking Group van de BMO Financial Group. Dankzij deze geldschieters kan Talent.com zijn gebruikersgerichte, programmatische vacatureplatform verder ontwikkelen en werkzoekenden een relevantere en efficiëntere zoekervaring bieden. Het geld zal ook gebruikt worden om wereldwijd nieuwe medewerkers aan te nemen, in productontwikkeling te investeren, het merk verder uit te bouwen en de nieuwste oplossingen voor het MKB op te schalen.

"We vinden het geweldig dat we deze mijlpaal in het leven van ons bedrijf hebben behaald," aldus mede-oprichter en mede-directeur Lucas Martinez. "Dankzij deze nieuwe investering kunnen we onze positie als vooraanstaand wereldwijd vacatureplatform verder versterken, door toptalent aan te trekken en meer te investeren in productontwikkeling en R&D."

Talent.com is beschikbaar in 78 landen, in 29 talen en heeft momenteel wereldwijd 400 mensen in dienst. De gepatenteerde technologie presenteert werkzoekenden relevante vacatures, terwijl het pay-per-click-model recruiters helpt hun vacaturecampagnes gemakkelijk aan te passen als de resultaten daar aanleiding toe geven. Tussen 2020 en 2021 realiseerde het bedrijf binnen de Benelux een omzetgroei van 114%.

Talent.com is een van de grootste platforms waarop werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact komen, met meer dan 30 miljoen banen van een miljoen bedrijven, waaronder steeds meer gerenommeerde internationale bedrijven. Talent.com wordt voortdurend genoemd als een van de snelst groeiende bedrijven in de ranglijsten van de Financial Times, The Globe and Mail, en Deloitte's Technology Fast 500.

"De strijd om talent is alleen maar heviger geworden door de grote uitdagingen waar bedrijven tegenwoordig mee te maken hebben. Talent.com is in hoog tempo uitgegroeid tot een van de grootste en meest internationale platforms waar werkgevers personeel vinden," aldus Chris Arnesault, partner bij Inovia Capital. "Vanwege de lancering van een reeks nieuwe producten vormt deze samenwerking de basis voor een nieuwe groeifase, waardoor een platform ontstaat dat zich voornamelijk op werkzoekenden richt."

"Talent.com schudt de wereldwijde wervingsindustrie op en is goed gepositioneerd om de al gerealiseerde en indrukwekkende groei te versnellen," zegt Alexandre Synnett, Executive Vice-President en Chief Technology Officer bij CDPQ. "Sinds onze eerste investering in 2019 is de omvang van ons bedrijf verdrievoudigd, en wij zetten ons er volledig voor in nog verder te groeien."

Mede-oprichters Maxime Droux, Lucas Martinez, en Benjamin Phillion hebben, naast hun toegewijde wereldwijde team met uitgebreide kennis van de sector, een grootschalig stappenplan ontworpen om de one-stop-shop voor werkzoekenden en recruiters te worden. Talent.com heeft de ambitie de manier waarop kandidaten werk vinden en door functies navigeren, evenals hoe bedrijven functies vervullen, te verruimen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie