Tachtig procent arbeidsbeperkten OVAL aan het werk in het mkb

Tachtig procent arbeidsbeperkten OVAL aan het werk in het mkb

Redactie Baaz
Het overgrote deel van de vorig jaar door branchevereniging OVAL geplaatste arbeidsbeperkten kon aan de slag in het mkb, waar maatschappelijk ondernemen overduidelijk nog hoog in het vaandel staat.

Maatschappelijk verantwoord

Mkb’ers en maatschappelijk ondernemen blijft een goede combinatie. Om zich te onderscheiden zijn mkb-ondernemers vaak bereid net een stapje meer te zetten, wat maar weer blijkt uit de hoge bereidheid om ‘medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt’ in het bedrijf op te nemen. Maar liefst tachtig procent van de vorig jaar via OVAL geplaatste arbeidsbeperkten kon terecht in het mkb. De overige twintig procent ging bij het grootbedrijf aan de slag, blijkt uit cijfers van de brancheorganisatie. Negentig procent van de geplaatsten had een Wajong status en het grootste deel hiervan ontvangt een bepaalde periode jobcoaching, waarbij ze praktische ondersteuning ontvangen op de werkvloer.

Maatwerk

In totaal werden ruim vijfduizend medewerkers met een arbeidsbeperking geholpen door de leden van de brancheorganisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan met bemiddeling en begeleiding naar een baan. Juist in het mkb is het in dienst nemen van arbeidsbeperkten mogelijk volgens OVAL, maar maatwerk en begeleiding zijn hierbij wel essentieel. Overigens is er volgens de organisatie nog veel werk te verzetten. In 2026 moeten 125.000 banen voor arbeidsbeperkten zijn gerealiseerd, zo is afgesproken tussen sociale partners.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie