T-Mobile verhoogt snelheid, Vodafone verlaagt tarieven

Redactie Baaz
T-Mobile verhoogt vanaf 13 december de snelheden van de data-abonnementen. Vodafone verlaagt juist de kosten voor dataverkeer, in 16 landen.

Bij T-Mobile gaat het om de data-abonnementen Laptop Economy, Laptop Business en Laptop Executive, zowel voor bestaande als nieuwe klanten. De maximale downloadsnelheiden worden 3,6 Mbit/sec, respectievelijk 7,2 Mbps, respectievelijk 14,4 Mbps. De prijzen van de data-abonnementen blijven dezelfde. Gebruikers hoeven geen instellingen  te veranderen om van de nieuwe snelheden te profiteren.

Vodafone verlaagt juist de kosten voor mobiel internet in zestien Europese landen. Tegen betaling van een klein extra bedrag kunnen klanten hun binnenlandse datategoed in die landen gebruiken. Het mobiele dataverbruik van Vodafone-klanten is het afgelopen jaar verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar en daarom acht de telecomgigant de tijd rijp voor een prijsverlaging. 

Zakelijke klanten kunnen voor voor 2 euro per dag of 5 euro per maand extra de databundel behorend bij hun nationale abonnement in de volgende landen gebruiken: België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Ook consumenten en pre-paidgebruikers profiteren van soortgelijke tarieven.

Bron: T-Mobile / Vodafone

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie