Student haalt met DutchCraft eerlijke kledingproductie terug naar Nederland

MVO
Bart Remmers
Pim van Boxtel, student en ondernemer, is als eerste in het land gestart met de verkoop van basic T-shirts volledig gemaakt in Nederland op een verantwoorde en biologische manier.

'Als jong iemand werd ik vaak geconfronteerd met de kledingindustrie in Azië en delen van Europa; de slechte omstandigheden, enorm laag hongerloon en geregeld het nieuws dat arbeiders om zijn gekomen door ingestorte fabrieken. Dit moet anders.'

Goed betaald voor ambachtelijk werk

Het nieuwe merk, DutchCraft Fashion, richt zich daarom als eerste kledingbedrijf op de volledige productie in Nederland. Basic T-shirts met een borstopdruk van ‘DutchCraft’ en een afbeelding van een molen. 'De shirts zijn volledig ontworpen en gemaakt in Nederlandse naaiateliers', aldus de startend ondernemer. 

'De naaisters worden goed betaald voor hun ambachtelijke werk, waardoor de prijs wat hoger ligt. Ik wil hiermee de nationale economie steunen en dit vakmanschap weer terughalen naar ons eigen land', legt Pim uit.

DutchCraft-kleding 

Wie kleding wil van DutchCraft kan nu nog ‘slechts’ kiezen uit een T-shirt in de kleuren zwart, wit en donkerblauw. Op korte termijn moeten daar volgens Van Boxtel nog twee kleuren bij komen: rood en light grijs. 

Pim: 'Ik ben nu al druk bezig met het ontwerpen van een nieuw kledingstuk, waarschijnlijk een polo, sweater of jurk.' Volgens de student zal het nog wel even duren voordat deze daadwerkelijk te koop zijn. 'Het productieproces is heel lang, omdat de kleding van biologische stof met de hand wordt gemaakt en ontworpen.'

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart