Stintum klaagt minister aan

Stintum klaagt minister aan

Redactie Baaz

De fabrikant Stintum spant een kort geding aan tegen minister Van Nieuwenhuizen.

Het bedrijf dat stints maakt voor de kinderopvang, klaagt de minister aan vanwege haar verbod op het voertuig waar vrijwel iedere kinderopvang in Nederland gebruik van maakt.

De minister verbood na het ongeval in Oss all kinderopvangcentra van Nederland met een stint op de weg te gaan. De overheid wil eerst uitzoeken hoe veilig de de stint nu eigenlijk is, voordat de elektrische bakfietsen van Stintum weer de weg op mogen. 

Stintum gaat het liefst niet naar de rechter, maar wil graag met de minister de dialoog aangaan.

Ramp voor Stintum

Je hoeft geen bedrijfseconoom te zijn om te beseffen dat het besluit van de minister een ramp is voor Stintum.

Het bedrijf had al op 23 september de website aangepast om kinderopvangcentra gerust te stellen. Het laat zich moeilijk raden wat het effect geweest is bij de kinderopvang, maar het mocht in ieder geval de minister niet verzachte in het uiteindelijke oordeel: geen stint de straat op tot de onderste steen boven is.

Stintum maakte motor zwaarder

Op nu.nl staat dat de stint een zwaardere motor heeft gekregen en dat de noodknop, die eerst wel aanwezig was, is verwijderd. Als dat zo is, en als het ook zo is dat Stintum dit niet heeft gemeld, heeft het bedrijf wat uit te leggen aan de minister.  Zover is het nog niet. Zeker nu het bedrijf de minister aanklaagt zal het nog wel even duren voordat alles bekend is.

Ouders vrezen duurdere kinderopvang

Ondertussen maken ouders zich bezorgd dat zij mogen opdraaien voor de kosten. Geen stint van Stintum is tot daar aan toe, maar de kinderen moeten toch vervoerd worden. Verschillende kinderopvangcentra hebben ouders al laten weten busjes in te zitten. Dat is een duurder vervoerdsmiddel dan een stint, somberen deze ouders op de site van de NOS, dat betekent vast dat de prijs voor de kinderopvang omhoog gaat.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie