Stevige make-over voor Fiat 500L

Stevige make-over voor Fiat 500L

Redactie Baaz

Voortbouwend op de kwaliteiten die hem tot leider van zijn segment hebben gemaakt, heeft de ruimste Fiat 500 nu nog meer te bieden op het gebied van rijassistentie, infotainment, styling en karakter.

Dat geldt voor alle drie modelvarianten waarin de nieuwe Fiat 500L verkrijgbaar is: 500L, 500L Cross en 500L Wagon. De vernieuwde Fiat 500L staat vanaf half juli bij de dealer vanaf €21.795.

Ondanks dat veertig procent van alle componenten volledig nieuw is, is de nieuwe Fiat 500L nog meer dan voorheen direct als 500 herkenbaar. Hij verenigt de stijl en het opgeruimde karakter van de 500 met de ruimte en functionaliteit van een MPV

Nieuwe dimensie toegevoegd

Daarnaast biedt hij permanent contact met de buitenwereld om ervaringen te delen, muziek te beluisteren en actuele verkeersinformatie en weerberichten te ontvangen via 5- of 7-inch HD-touchscreen van het nieuwe UconnectTM LIVE-infotainmentsysteem. Ondersteuning voor Apple CarPlay en Android AutoTM maakt daarbij integratie een smartphone mogelijk.

De Cross-versie voegt een nieuwe dimensie toe aan het karakter van de Fiat 500L. Deze variant verbindt de compacte bouw van de iconische kleine Fiat met een stoere crossover-look en terreinkwaliteiten. Daarvoor beschikt hij over een rijmodusschakelaar die de keuze biedt uit drie verschillende instellingen: 'Normal', 'Traction+' en 'Gravity Control'. 

In aanvulling daarop heeft hij een 25 mm grotere bodemvrijheid en specifieke voorzieningen en stylingdetails die zijn avontuurlijke uitstraling versterken, zoals offroad-bumpers met bodembeschermplaten en brede flankstootlijsten.

Ruime wagon 500L

De vernieuwde Fiat 500L is naast de Cross ook beschikbaar als ruime en veelzijdige Wagon, die zich onderscheidt met een volledig naar behoefte in te delen interieur met maximaal 7 zitplaatsen.

Deze drie varianten (500L, 500L Cross en 500L Wagon) zijn niet zomaar drie uitvoeringen van hetzelfde model, maar zijn feitelijk afzonderlijke modellen met elk een eigen identiteit, die zich richten op specifieke doelgroepen met verschillende wensen en behoeften. Wat ze afgezien van hun styling delen, zijn hun toonaangevende veiligheidsvoorzieningen zoals 'Autonomous City Brake' en natuurlijk hun ongekende veelzijdigheid dankzij een bagageruimte die tot de grootste in hun klasse behoort. 

Exclusieve optiepakketten maken het daarbij mogelijk de standaarduitrusting naar eigen behoefte uit te breiden met extra's op het gebied van styling, infotainment, comfort en veiligheid. Het motorenaanbod omvat benzine-, CNG/groen gas- en dieselkrachtbronnen met vermogens tot 120 pk, in combinatie met een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak of een gerobotiseerde automatische Dualogic-transmissie.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie