Steeds meer werkgevers kiezen voor een AED

Steeds meer werkgevers kiezen voor een AED

Redactie Baaz

Veiligheid is hoe dan ook een van de belangrijkste aspecten op de werkvloer, om welke branche het ook gaat. Als bedrijf is het dan ook een goed idee om de nodige voorzieningen te regelen die bijdragen tot de gezondheid en veiligheid van werknemers. Een van de populairste maatregelen van tegenwoordig is een AED, of een Automatische Externe Defibrillator.

Wat is een AED? 

Een dergelijke fibrillatie is een soort van draagbaar toestel dat gebruikt wordt om personen te reanimeren. Zo'n situatie kan zich voordoen als de persoon in kwestie lijdt aan een circulatiestilstand ten gevolge van het fibrilleren van de hartventrikels.

Het belang en de werking van een AED 

Hoewel een AED misschien niet bepaald de meest logische voorziening lijkt die aanwezig moet zijn in een bedrijf, is het wel degelijk van belang dat er beroep op kan worden gedaan. Een hartstilstand of andere problemen met het hart kunnen zich immers overal voordoen, en aangezien de meeste mensen een groot deel van hun tijd op het werk zijn kan men maar beter geen risico's nemen.

Een AED is dus een automatisch toestel dat elektrische schokken toedient aan de persoon die aan een hartstilstand lijdt. Het gevolg? Het verstoorde hartritme (of in ernstige gevallen de hartstilstand) zo snel mogelijk herstellen of oplossen. In ingewikkelde termen uitgelegd krijgt de sinusknoop in het hart dan weer de controle over het ritme van het hart, waardoor deze laatste dus weer de kans krijgt normaal te gaan kloppen.

Een AED in een bedrijf 

Steeds meer mensen lijden jammer genoeg aan hartproblemen, en dat vraagt een voorzichtige en gedegen aanpak bij het inrichten van bedrijfsgebouwen. Voorzieningen zoals een AED kunnen echter niet meer ontbreken, vooral als het gaat om een doelgroep die iets ouder is of waarvan geweten is dat ze aan hartproblemen lijden.

Tal van systemen, zoals de AED’s van ProCardio, zijn van uitstekende kwaliteit en kunnen dan ook echt bijdragen aan de veiligheid van de werkvloer en de gezondheid van de werknemers. Naast productiviteit is dit immers nog altijd het belangrijkste als er sprake is van personeel of werknemers, en een AED is dan ook een investering die zijn geld waard is.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie