Steeds meer hybride ondernemers

Redactie Baaz
Het aantal hybride ondernemers is de afgelopen jaren gestegen. Tegenwoordig heeft ongeveer twaalf procent van de ondernemers een vaste baan én een eigen bedrijf.

Uit het onderzoek, onder het Ondernemerspanel, kwam naar voren dat vooral in de groot- en detailhandel de hybride ondernemer steeds vaker voorkomt. Bij webwinkels is dat zestien procent en in de ICT zeventien procent. In de sectoren bouw en industrie komt de hybride ondernemer minder vaak voor. Met drie procent in de bouw en zes procent in de industrie is naast een vaste baan een eigen bedrijf hebben minder populair.

De reden voor de keuze voor een eigen bedrijf in combinatie met een vaste baan is dat ondernemers financiële zekerheid willen. Het bedrijf heeft in de beginjaren nog onvoldoende omzet of de groeipotentie van het bedrijf is nog onvoldoende groot. Daarnaast dragen ook een ziektekostenverzekering of pensioenregeling bij aan deze keuze, aldus de KvK.

Uiteindelijk wil één op de vier ondernemers fulltime ondernemen. Enkele redenen hiervoor zijn zelfstandigheid, vrijheid, volledig eigen baas zijn en goede groeimogelijkheden van het bedrijf.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie