Startup Vainu hard op weg richting scale-up

Startup Vainu hard op weg richting scale-up

Redactie Baaz

De van origine Scandinavische startup Vainu is van plan 100 mensen aan te nemen in de komende 12 tot 18 maanden in Amsterdam.

​Het bedrijf dat in juni vorig jaar haar Nederlandse kantoor heeft geopend, zoekt mensen voor posities in sales, marketing en customer success om de toekomstige groei te ondersteunen. Vainu heeft meer dan 1300 klanten in 10 landen waaronder bedrijven als Microsoft, UPS en Hertz, maar ook veel bedrijven in het MKB-segment gebruiken Vainu om hun prospects en huidige klanten beter te begrijpen.

Europese hub Amsterdam

'Nederland is een van de beste plekken in Europa als basis voor een scale-up. Nederlanders zijn van nature ondernemend, en de zakelijke markt is erg levendig en divers. Al sinds de 16e eeuw is Nederland het middelpunt van handel geweest. Amsterdam is bij uitstek de aangewezen plek om een bedrijf te laten groeien', zegt Teele Luga, Head of European Operations bij Vainu. ‘Ons doel is om in Amsterdam de Europese hub van Vainu op te zetten. Vanuit hier gaan wij klanten in de rest van Europa bedienen.'

Het gebruik van open en publieke data komt bij steeds meer organisaties op de agenda, zo ook bij de handelsregisters. 'Een sterke relatie met de lokale Kamer van Koophandel heeft in ons voordeel gewerkt in Scandinavië, en dit houdt ook stand in Nederland. Recentelijk heeft Vainu geïnvesteerd in haar Nederlandse medewerkers en de lokale technologie. Hierdoor zijn we weer een stap dichterbij onze visie - het beste inzicht krijgen in organisaties, om uiteindelijk de kloof tussen vraag en aanbod te dichten als het gaat over informatie in het bedrijfsleven', vertelt Luga.

Zelflerende algoritmes Vainu

Vainu is in minder dan drie jaar uitgegroeid tot een organisatie van meer dan 100 werknemers en heeft een platform ontwikkeld met ruim 100 miljoen bedrijven wereldwijd. Constant zelflerende algoritmes en tekstherkenning zijn de kern van het systeem. 

Gebaseerd op wat er over bedrijven op het internet wordt geschreven, leest en analyseert de software deze informatie. Het eindresultaat is een bedrijfsdatabase die organisaties helpt met het beter begrijpen van potentiële kopers en behoeften om uiteindelijk meer te kunnen verkopen. Vainu is een oplossing die actief wordt gebruikt door zowel sales, marketing en analytics teams.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie