Startup Mobike start deelfietspilot in Rotterdam

Startup Mobike start deelfietspilot in Rotterdam

Redactie Baaz

De startup Mobike, een grote aanbieder van deelfietsen, begint met een pilot in Rotterdam. Hierbij is gekozen voor een gefaseerde aanpak, waarbij in eerste instantie 150 fietsen worden geplaatst.

Het doel van de pilot is om het gebruik van de hightech fietsen intensief te monitoren, op basis waarvan de opzet zoveel mogelijk kan worden afgestemd op de wensen van de gebruikers en andere belanghebbenden in Rotterdam. 

Daarbij wordt gebruik gemaakt van hightech toepassingen. Met behulp van de Mobike-app kunnen gebruikers eenvoudig de dichtstbijzijnde fiets vinden en daarnaast zijn alle fietsen voorzien van een slim slot dat je eenvoudig open ‘appt’ met je telefoon. 

Correct geparkeerd

Ook zijn alle fietsen voorzien van een GPS-tracker, waardoor op elk moment de locatie en de staat van de fiets kan worden gemonitord. Hiermee kan het Mobike-straatteam ervoor zorgen dat verkeerd geparkeerde fietsen of kapotte fietsen snel worden verwijderd of verplaatst. Het streven is dat meer dan 95 procent van de Mobike-fietsen in Rotterdam correct geparkeerd zijn en goedwerkend zijn. 


Voor de lancering in Nederland heeft Mobike voor Rotterdam gekozen, vanwege het internationale en ondernemende karakter van de stad en de no-nonsense mentaliteit van de Rotterdammers. Daarnaast werkt Mobike goed samen met de gemeente en andere belanghebbenden, om rekening te houden met de verschillende belangen en de lokale wensen. 

Mobike wereldwijd actief

Mobike is opgericht in april 2016 en is actief in 9 landen, inclusief China, Singapore, Italië, Japan, Verenigd Koninkrijk, Thailand, Maleisië, Verenigde Staten en Zuid-Korea. In deze landen maakt Mobike gebruik van meer dan 7 miljoen fietsen voor meer dan 200 miljoen gebruikers en ongeveer 30 miljoen fietsritjes per dag. 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie