Lege ruimtes in auto’s beter benut

Startup Brenger ontvangt 600.000 euro groeikapitaal

Bart Remmers
De hoofdstedelijke startup Brenger ontvangt 600.000 euro groeikapitaal en gaat dit jaar minstens 920.000 kilo aan CO2-uitstoot voorkomen. De financiering helpt logistieke startup om vervoer duurzamer en goedkoper te maken.

Het totale groeivermogen van de Amsterdamse logistiek- en transport-startup Brenger komt uit op € 1.000.000,-. De huidige angel investors zien dermate veel perspectief in de innovatieve koeriersoplossing van Derk van der Have en Wisse Koedam, dat het nog eens 600.000 euro in het bedrijf heeft geïnvesteerd. Brenger verbindt mensen met een transport-verzoek aan onbenutte ruimte in de bus van een koerier die toch die kant op rijdt.

60 vervoersopdrachten per dag

Via het platform lopen inmiddels 60 vervoersopdrachten per dag. Door het beter benutten van bestelbussen en auto’s, voorkomt Brenger dit jaar minstens 920.000 kg aan CO2-uitstoot. Sinds de vorige investeringsronde in april 2017, groeit het aantal vervoersopdrachten op brenger.nl elke maand met meer dan 30 procent.

'Met deze nieuwe investering kunnen de lege ruimtes in auto’s en bestelbussen nog beter benut worden. Zo wordt het transport van vooral grote spullen (zoals meubels) duurzamer, efficiënter en goedkoper. Ons platform scheelt de opdrachtgever tijd en geld, en de bezorger', aldus Derk van der Have, medeoprichter van Brenger.

Meer dan een miljoen kilo aan CO2-uitstoot voorkomen

Een gemiddelde opdracht op het platform kent een afstand van 108 kilometer. Doordat men normaal gesproken heen en weer rijdt, bespaart Brenger 42 kilogram CO2-uitstoot per opdracht.

Dit jaar realiseert Brenger minstens 21.900 van dit soort ritten. Daarmee bespaart Brenger dit jaar dus minstens 919.800 kg aan CO2-uitstoot. Waarschijnlijk bespaart Brenger zelfs meer dan een miljoen kilogram aan CO2-uitstoot, aangezien het verkeer via het platform snel stijgt.

Over Brenger

Brenger is opgericht door Wisse Koedam (26) en Derk van der Have (26) en is sinds oktober 2016 live. Dagelijks helpt Brenger 60 mensen om goedkoper, makkelijker en duurzamer te vervoeren. Brenger is opgericht vanuit het besef dat het efficiënter gebruiken van onbenutte ruimte in auto’s en bestelbussen het transport van (grote) spullen goedkoper maakt en bijdraagt aan een beter milieu.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart