Startup BEEQUIP is Nieuwe Held 2017

Startup BEEQUIP is Nieuwe Held 2017

Redactie Baaz

BEEQUIP is tijdens de eindejaarsbijeenkomst van VNO-NCW regio Rotterdam uitgeroepen tot Nieuwe Held 2017.

De Nieuwe Heldenprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest vernieuwende ondernemer in Rotterdam. Nieuwe Helden zijn een inspiratie voor andere vernieuwers en versnellers en worden beoordeeld op impact, innovatie en financiële kracht. 

BEEQUIP kwam op deze criteria als beste uit de bus. De andere genomineerden waren Daan Werkt, Intermax Cloudsourcing en Progress Biotech B.V.

MKB de Motor van de Nederlandse economie

'We zijn met BEEQUIP begonnen vanuit de overtuiging dat MKB-bedrijven de motor van de Nederlandse economie zijn en dat we deze bedrijven willen helpen met groeien door middel van financiering,' zegt partner en co-founder Joris Linders

BEEQUIP laat de Nederlandse economie groeien door equipment lease oplossingen voor het MKB. Daarbij staan flexibiliteit en snelheid centraal. 'In tegenstelling tot traditionele financiers kunnen wij door onze expertise op het gebied van equipment veel sneller een passende oplossing bieden.'

BEEQUIP vindt dat de financiering van equipment vrijwel altijd mogelijk moet zijn. Daarom beoordeelt het bedrijf eerst de waarde van het equipment en pas daarna bedrijfscijfers, kasstromen en contracten. 

BEEQUIP

BEEQUIP is in 2015 opgericht door Giel Claes, Peter Loef en Joris Linders in samenwerking met NIBC Bank. Voorheen was het drietal werkzaam bij Pon Holdings en ABN AMRO Lease, grote spelers in de markt van equipment en leasing. 

De startup biedt leaseoplossingen voor zowel gebruikt als nieuw materieel, met name in de sectoren agri, bouwmachines, containers, energie, grondverzet, havenequipment, heftrucks, kranen, transport, recycling en maritiem. De doelstelling van BEEQUIP is om het MKB als de motor van de Nederlandse Economie te laten groeien.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie