Startup Barqo neemt concurrent Botentenhuur.nl over

Bart Remmers
De Amsterdamse startup Barqo neemt concurrent Botentenhuur.nl over. Hiermee stevent het botenplatform af op marktleiderschap in de online botenverhuur.

Met de overname van Botentehuur.nl werkt Barqo niet alleen meer samen met particuliere bootbezitters, maar ook met 50 toonaangevende, commerciële bootverhuurders. Hierdoor breidt Barqo het Nederlandse aanbod uit met zo’n 1.700 boten.

Sneller opschalen

'Het online platform van Botentehuur.nl is in feite vergelijkbaar met Barqo, alleen koppelt zij uitsluitend commerciële bootverhuurders aan huurders. Met deze overname realiseren we een forse toename in het aantal binnenlandse boten en kunnen we nog sneller opschalen. We nemen niet alleen het platform en de relaties met booteigenaren van Botentehuur.nl over, maar ook het boekingssysteem dat Botentehuur.nl heeft ontwikkeld. Deze ‘Sofware as a Service’-oplossing gaan wij verder perfectioneren, zodat nog meer commerciële partijen via dit systeem hun boten kunnen verhuren. Zo wordt botendelen ook voor hen aantrekkelijk en rendabel', aldus Floris van Hoogenhuyze, medeoprichter van Barqo.

Mijlpaal na mijlpaal

Floris: 'Als Barqo, de marktleider van het botendelen, zijn wij altijd op zoek naar manieren om onze business te versterken. Twee jaar geleden kondigden wij het partnership aan met Centraal Beheer, vorig jaar realiseerden we 500 procent groei en nu nemen we Botentehuur.nl over. Dit is weer een belangrijke mijlpaal voor ons. Wij kunnen hierdoor een nog grotere groep bootbezitters bereiken en daardoor nog meer bootliefhebbers bedienen.' 
 
Barqo neemt met de samenwerking vijftig commerciële bootverhuurders, de boekingssoftware en de goede vindbaarheid over van Botentehuur.nl over. 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart