Stahl lanceert nieuwe Stahl Ymagine® kantverf voor luxe accessoires

Stahl lanceert nieuwe Stahl Ymagine® kantverf voor luxe accessoires

Redactie Baaz

Stahl, een toonaangevende leverancier van speciale coatings en behandelingen voor flexibele materialen, heeft de nieuwste toevoeging aan zijn edge paint portfolio aangekondigd: een hoogwaardige, biogebaseerde edge paint voor luxe accessoires.

Deze nieuwste toevoeging aan Stahl's portfolio randverven is ontwikkeld met milieubewuste consumenten in gedachten, die steeds meer op zoek zijn naar duurzamere modekeuzes. Het Stahl Ymagine® assortiment combineert de expertise van Stahl op het gebied van kantverf met de nieuwste innovaties op het gebied van hernieuwbare grondstoffen.

Stahl Ymagine® speelt in op het huidige gebrek aan biogebaseerde oplossingen in de categorie kantverven en blijft tegelijkertijd voldoen aan de behoeften van technisch veeleisende merken en fabrikanten. Het biedt dezelfde uitstekende prestaties als de andere eersteklas randverfproducten van Stahl, inclusief de volgende voordelen:

 

  • Uitstekende weerstand tegen veroudering en hydrolyse
  • Hoog vastestofgehalte, waardoor minder lagen nodig zijn.
  • Geschikt voor leer en kunststoffen
  • Voldoet aan ZDHC en REACH
  • Meer dan 2.000 kleuren ontwikkeld en kleuraanpassingsmogelijkheden op verzoek van de klant

 

Georges Fonseca (Global Business Manager Shoe Finish & Leather Care bij Stahl) zegt: 'Stahl Ymagine® is het resultaat van jaren intensief onderzoek en ontwikkeling, waarin het uitzonderlijke prestaties liet zien onder uiteenlopende omstandigheden. En met zijn biogebaseerde formulering laat het Stahl's tastbare vooruitgang zien op onze ESG Roadmap to 2030. Dit hoogwaardige randverfproduct is een grote bron van trots voor ons team. Het voelt geweldig aan en is vriendelijk voor de planeet, waardoor beide facetten van onze purpose, 'Touching lives, for a better world', worden gerealiseerd'.

De serie maakt deel uit van de Stahl Ympact® familie van hernieuwbare koolstofoplossingen - een belangrijk onderdeel van Stahl's inspanningen om de coatingwaardeketen minder fossiel te maken. Alle Stahl Ympact®-producten bevatten tussen 25% en 70% hernieuwbare koolstof, zodat klanten erop kunnen vertrouwen dat ze door te kiezen voor een Stahl Ympact®-product hun afhankelijkheid van fossiele grondstoffen verminderen.

Meer productdetails zijn te vinden op de deze webpagina.

 

Over Stahl - Touching lives, for a better world

Stahl is wereldleider in speciale coatings en behandelingen voor flexibele materialen. De innovatieve oplossingen van Stahl zijn te vinden in alledaagse materialen die worden gebruikt in talloze industrieën en markten, waaronder de auto-industrie, kleding, luxegoederen, schoeisel, verpakkingen en woninginrichting, en raken het leven van mensen overal. 

Vanaf het allereerste begin heeft Stahl de ambitie gehad om zijn klanten en eindgebruikers gemoedsrust te bieden en bij te dragen aan een veiligere samenleving.  Partnerschap en samenwerking zijn steeds belangrijkere drijfveren geworden om de steeds veranderende uitdagingen op het gebied van producten, maatschappij en milieu aan te gaan. 

Om bij te dragen aan een betere wereld heeft Stahl een robuuste ESG-routekaart opgesteld die de duurzaamheidsambities van het bedrijf tot 2030 onderstreept. Hiertoe behoort ook Stahl's vaste voornemen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, dat is gevalideerd door het Science Based Targets Initiative (SBTi). 

Wereldwijd worden bijna 2.000 Stahl collega's gedreven door een gemeenschappelijk doel: Touching lives, for a better world. Het hoofdkantoor is gevestigd in Waalwijk, Nederland. Stahl heeft een wereldwijd netwerk van 16 productielocaties en 37 strategisch gelegen applicatielaboratoria, ondersteund door verkoopkantoren in 22 landen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie