Spyker failliet verklaard
Stekker uit autofabrikant Spyker getrokken

Spyker failliet verklaard

Redactie Baaz
In een persbericht meldt Spyker dat het bedrijf vandaag in de rechtbank failliet is verklaard. Eerder deze maand kreeg Spyker nog uitstel van betaling, maar dat heeft niet mogen baten. Nadat een overbruggingskrediet niet op tijd is bereikt is het nu einde verhaal voor de autofabrikant.

Aan het begin van december kreeg de autofabrikant uitstel van betaling. Tegelijkertijd is er een curator aangesteld die de financiële zaken in de gaten moest houden. Een overbruggingskrediet moest behaald worden als het bedrijf een langer bestaan wilde hebben, maar dat heeft niet mogen baten. Op nieuwssite 925.nl zou bewindvoerder Henk Pasman nog onlangs aangegeven hebben dat er een potentiële investeerder zou zijn, die een totaalbedrag van €75 miljoen euro in de autofabrikant zou steken, maar de stekker is nu officiëel uit het bedrijf getrokken.

Ambitieus

De autofabrikant heeft wellicht teveel hooi op de vork genomen de afgelopen jaren. De overname van het veel grotere Saab in 2010 heeft het bedrijf geen windeieren gelegd en draaide op een fiasco uit. Topman Victor Muller zei in een verklaring: 'In 2000 was ons doel om een sportwagenfabrikant op te zetten met een werelwijde distributie, en dat hebben we bereikt. Door de jaren heen hebben we een aantal uitdagende activiteiten opgezet. Die hebben hun sporen op het bedrijf nagelaten, wat heeft bijgedragen aan de neergang.' Nu het bedrijf failliet is verklaard is de volgende stap een doorstart voor het bedrijf. Muller gaf aan hier vastbesloten in te zijn.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie