Spotify voegt videoclips toe voor Premium-gebruikers in Nederland

Spotify voegt videoclips toe voor Premium-gebruikers in Nederland

Redactie Baaz

Naadloos schakelen tussen muziek luisteren en de bijbehorende videoclip bekijken? Spotify maakt het vanaf vandaag mogelijk met de introductie van ‘Music Video's’ Premium-abonnees kunnen vanaf nu de volledige videoclips van hun favoriete artiesten direct in de app bekijken op iOS, Android, desktop en TV. Met de toevoeging van dit visuele element verbreedt Spotify de luisterervaring. De mogelijkheid om videoclips te bekijken wordt vanaf vandaag als beta-functie uitgerold in 11 landen, waaronder Nederland. Daarmee kan je niet alleen luisteren, maar ook kijken naar het werk van artiesten zoals Ed SheeranDoja Cat en Ice Spice.

Toen videoclips aan het begin van de jaren 80 populair werden, kreeg muziek er wereldwijd een nieuwe dimensie bij. De videoclip herdefinieerde de manier waarop fans met artiesten over de hele wereld in contact kwamen. Sindsdien zijn clips een iconisch onderdeel geworden van de popcultuur, en medebepalend voor mode, cultuur en stijl. Spotify gelooft dat muziekvideo's een enorme rol spelen in het opbouwen van een blijvende band tussen fans en de artiesten.

Artiesten konden al via Spotify-functies als CanvasClips, Artiestenbiografieën, Live Events en Merch met fans in contact komen. Met name de visuals op Canvas, de korte beelden die je bij het afspelen van een nummer ziet, hebben laten zien de betrokkenheid van fans te vergroten, en ervoor te zorgen dat gebruikers vaker nummers delen, opslaan of toevoegen aan hun afspeellijsten.

"Zowel in mijn eigen ervaring als die van anderen spelen videoclips een essentiële rol in de beleving van muziek en artiesten. Ze zorgen ervoor dat je van luisteraar transformeert in fan", zegt Charlie Hellman, Vice President en Head of Music Product bij Spotify. "Videoclips vormen een belangrijke dimensie voor artiesten en fans, en het is dan ook logisch dat ze op de plek beschikbaar komen waar meer dan een half miljard mensen van muziek genieten."

Met de introductie van de bètaversie van Music Video's krijgen Nederlandse Spotify Premium-gebruikers de komende weken als één van de eerste toegang tot een catalogus van 17.000 videoclips. De functie wordt de komende twee weken uitgerold op iOS, Android, desktop en TV.

Hoe werkt het?
De beta-versie van Music Video’s komt beschikbaar voor Premium-gebruikers in Nederland en 10 andere landen (het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Polen, Zweden, Brazilië, Colombia, de Filipijnen, Indonesië en Kenia):

Luisteraars in die markten kunnen naar hun iOS-, Android-, desktop- of tv-apparaat gaan en de knop "Overschakelen naar video" selecteren bij nummers met een videoclip. Deze worden dan vanaf het begin afgespeeld in de Now Playing View.

Wil je terug naar alleen audio? Druk gewoon op "Overschakelen naar audio" om terug te gaan naar het nummer.

Je kunt de muziekvideo zelfs op volledig scherm bekijken door je mobiele apparaat in liggende modus te draaien.

Deze bèta-introductie is bedoeld om verder te innoveren, op basis van feedback van zowel gebruikers als artiesten. In de toekomst verwacht Spotify de catalogus met videoclips verder uit te breiden.

Wil je meer informatie over Music Videos? Kijk dan op Spotify's For The Record.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie