Spotify onthult Wrapped 2021: dit is de populairste muziek van dit jaar

Spotify onthult Wrapped 2021: dit is de populairste muziek van dit jaar

Redactie Baaz

Spotify onthult het jaarlijkse overzicht Wrapped, waarin gebruikers over de hele wereld kunnen zien welke muziek en podcasts zij het afgelopen jaar hebben platgedraaid. Justin Bieber spant dit jaar de kroon en is de meest gestreamde artiest. ‘Blijven Slapen’ van Snelle en Maan gaan er in 2021 vandoor met het meest gestreamde nummer en het album ‘Lars’ van Snelle bleek favoriet onder de Nederlandse gebruikers.

Traditiegetrouw sluit Spotify het muzikale jaar af en kijkt de streamingdienst welke artiesten, albums, nummers, afspeellijsten en podcasts dit jaar hebben getypeerd. Ook dit jaar staat de Nederlandse top 25 weer vol met artiesten uit eigen land. Zo hebben onder andere Suzan en Freek, Maan en Ronnie Flex een plek weten te bemachtigen binnen de top 25. Ook bleven we in Nederland groot fan van de hiphop en popmuziek van eigen bodem. 

De populariteit van podcasts blijft onbetwist. Naast muziek luisteren we ook massaal naar podcasts uit eigen land. Dit jaar eindigt nieuwkomer Geuze & Gorgels op de eerste plaats. Vorig jaar was dat nog het trio van Man, Man, Man de podcast. Die zijn nu op een respectievelijke tweede plek terecht gekomen, gevolgd door de Zelfspodcast.

De meeste gestreamde artiest wereldwijd is wederom Bad BunnyTaylor Swift bleek ook weer immens populair en heeft de tweede plek weten te bemachtigen. Het meest gestreamde nummer is ‘drivers license’ van Olivia Rodrigo

Jouw persoonlijke Wrapped 

Zoals iedere jaar komt Spotify ook met de gepersonaliseerde in-app gebruikerservaring. Hier zie je jouw persoonlijke favorieten van het afgelopen jaar in een visueel overzicht terug. Deze keer heeft Spotify het muzikale overzicht verrijkt met een aantal nieuwe features: Jouw muzikale jaar samengevat in een film, een interactief spel over je luistergedrag en videoboodschappen van meer dan 170 artiesten voor hun topfans. Je ontdekt het allemaal in de Spotify-app. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie