Sportende werknemers zijn veel productiever

Sportende werknemers zijn veel productiever

Redactie Baaz
Nog steeds zijn veel werkgevers huiverig voor sportende werknemers. Stel je voor dat ze geblesseerd raken tijdens een voetbalwedstrijdje of de bocht missen tijdens een wielerronde. Dan kunnen ze immers niet werken.

Wat die werkgevers echter niet beseffen is dat bewezen is dat sportende werknemers harder werken en productiever zijn dan de groep die niet aan sport doet. Werkgevers moeten het dus eigenlijk toejuichen als een werkgever ’s avonds de bokshandschoenen nog even pakt en een partijtje gaat sparren.

Stuk fitter

Waarom die sportende werknemer productiever is? Dit is, zegt meer dan de helft van sportende werknemers, vanwege het feit dat sporten ze een stuk fitter – en dus productiever - maakt. Ook ‘het minder gespannen zijn’ wordt als antwoord opgevoerd. Een heel klein groepje van werknemers, rond de vijf procent, laat weten dat ze door sporten juist lui worden. Die groep doet er dus verstandig aan een andere uitlaatklep te vinden. 

Kortingen

Wat voor werkgevers nóg beter zou zijn, is de werknemers samen te laten sporten. Tegen of met elkaar dus. Behalve productiviteit, groeit zo ook de saamhorigheid, het teamgevoel. Er zijn tegenwoordig al werkgevers die sport en bewegen opnemen in de (secundaire) arbeidsvoorwaarden. 

Het grootste deel van de werkevers moedigt de medewerkers niet aan om te gaan sporten. De kleinere groep die het wel doet, doet dit door bijvoorbeeld behoorlijke kortingen op fitnesscentra te geven of zelfs door in het bedrijf een ruimte vrij te maken waar medewerkers kunnen gaan sporten. Ook het organiseren van sportdagen is iets wat die werkgevers onderscheidt.

Behalve sport, zijn er meer en meer werkgevers die aandacht besteden aan bewegen en gezonder eten. In de bedrijfskantine worden gezondere producten aangeboden en ook iets als een fietsenplan is iets wat écht in opkomst is.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie