Splitsen van je magazijn

Splitsen van je magazijn

Redactie Baaz

De huurprijzen worden steeds hoger, de gasprijzen schieten omhoog en bedrijven hebben het moeilijk. Welke opties zijn er om extra inkomsten te genereren uit bijvoorbeeld het magazijn waarin de materialen worden opgeslagen. Maar een verdiepingsvloer kan ook en oplossing zijn voor meer opslagruimte voor eigen materialen of het toevoegen van een kantoor aan het magazijn.

Entresolvloer

Een manier om extra inkomsten te genereren kan voortkomen uit een investering in een Entresol- ofwel een verdiepingsvloer. Veel magazijnen zijn grote ruimtes waar bedrijven spullen in opslaan. Maar wat denk je van het splitsen van de ruimte om zo een deel te verhuren? Veel kleine ondernemers zoeken geen groot magazijn, maar willen wel een kleine ruimte of een stuk verdieping huren. Door te investeren in de verdiepingsvloer creëer je die mogelijkheid. Toch zijn er ook andere redenen om te kiezen voor een verdiepingsvloer. hIeronder komen nog enkele voorbeelden voorbij.

Kantoorruimte

Een tussenvloer kan niet enkel gebruikt worden als opslagruimte. Denk ook aan het maken van een kantoorruimte binnen het magazijn. Is er een behoefte aan een kleine kantoorruimte binnen het magazijn, dan kan het toevoegen van een verdiepingsvloer een oplossing bieden. Het vloeroppervlak van het magazijn wordt hierdoor vergroot, waardoor een snelle oplossing voor het maken van kantoorruimte wordt geboden.

Kosten verdiepingsvloer

De gemiddelde kosten van een verdiepingsvloer zijn ongeveer 90 euro per m2. Maar het aanschaffen van entresolvloer moet worden gezien als een investering. Een extra magazijn kost in verhouding veel meer, waardoor een investering in de verdiepingsvloer gemiddeld binnen twee jaar terugverdiend kan zijn. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om te kiezen voor een gebruikte verdiepingsvloer. Dit zijn natuurlijk wel standaard maten, waardoor deze minder aanpasbaar zijn dan een eigen samengestelde vloer. Gebruikte vloeren bij leveranciers worden nagekeken voordat deze worden aangeboden, waardoor de kwaliteit gewaarborgd kan worden.

Installeren verdiepingsvloer

Leveranciers van verdiepingsvloeren bieden vaak de mogelijkheid om de vloer in te komen meten en te installeren, dit brengt wel extra kosten met zich mee. Een voordeel aan verdiepingsvloeren is dat deze vaak ook snel te verwijderen zijn bij een eventuele verkoop van het pand. Meedenken over welke vloer een juiste oplossing biedt is in deze sowieso verstandig. De verdiepingsvloer wordt vaak gedragen door stalen poten, maar dit betekent ook dat er onder de verdiepingsvloer niet overal meer de ruimte is voor bepaalde materialen en een heftruck. De hoogte van de verdiepingsvloer kan wel aangepast worden, dus is er nog voldoende ruimte om er onderdoor te lopen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie