Speciale aanpak voor succesvolle startups & scale-up

Jordi Smit
Oprichters die hun idee hebben omgezet in een succesvolle startup, lopen op een gegeven moment tegen groeistuipen aan. Ze willen hun bedrijf laten groeien, maar moeten tegelijkertijd oppassen dat ze niet aan organisatie-obesitas gaan lijden en een dikke, logge organisatie creëren.

Hoe kun je je onderneming zo organiseren en professionaliseren dat je ondernemend en wendbaar blijft om te kunnen groeien en schalen zonder traag en bureaucratisch te worden? En welke modellen en hulpmiddelen kun je daar het beste voor gebruiken? Kortom: hoe verander je je bestaande startup organisatie in een succesvolle scale-up? 

De scale-up blueprint

Aangezien startups al Lean en agile zijn, hebben ze andere methoden nodig om slim te groeien: de scale-up blueprint. In het nieuwe boek De scale-up blueprint reikt Tony de Bree je praktische tools aan voor integraal scale-up verandermanagement in de traditie van design thinking.

Doe-het-zelf-boek

De scale-up blueprint is een doe-het-zelf-boek dat is bedoeld als praktisch hulpmiddel voor oprichters van startups, CEO’s van scale-ups en directeuren van MKB-bedrijven die willen groeien en schalen, nationaal en internationaal. Aangevuld met de bijdragen van een groot aantal succesvolle ondernemers zoals Knab, bol.com en impact investeerders.

Opleidingsinstituten

Daarnaast is dit boek uitermate geschikt voor opleidingsinstituten zoals hogescholen, universiteiten en business schools, mede dankzij de bijbehorende docentenhandleiding. Het grootste gedeelte van de Nederlandse economie bestaat inmiddels uit mkb-bedrijven, familiebedrijven en succesvolle scale-ups. Daarom is het verstandig om studenten voor te bereiden op de nieuwe arbeidsmarkt en werkomgeving.

Innovatieve modellen en scale-up canvassen

Met behulp van innovatieve modellen en scale-up canvassen die speciaal voor en door groeiende en schalende ondernemers zijn gemaakt en gratis te downloaden zijn, krijg je grip op dit hele proces. Zodat je vervolgens snel in een interactief proces samen met je klanten en andere belangrijke stakeholders betere scale-ups kunt ontwerpen en opzetten en meer kans hebt om succesvol te schalen en te groeien.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi