Sony ziet aandeel 8 procent dalen

Jordi Smit
Het aandeel van Sony is met acht procent gedaald, nadat het concern afgelopen vrijdag de omzetverwachting moest verlagen. Vooral het belangrijke gameonderdeel, dat bijvoorbeeld de Playstation 4 verkoopt, deed het slechter dan verwacht.

Operationeel inkomen Sony

Dit onderdeel zag het operationeel inkomen in het derde kwartaal, dat eind december eindigde, met 14 procent dalen naar 73 miljard yen (580 miljoen euro). Het operationeel inkomen van het gehele concern kwam in de laatste drie maanden van 2018 uit op 377 miljard yen (2,99 miljard euro). Dat is iets hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Maar gecorrigeerd voor een meevaller in de muziek kwam het operationeel inkomen uit op 260 miljard yen.

Verkoop PS4-consoles

Het concern verkocht 8,1 miljoen PS4-consoles in het laatste kwartaal. Een jaar eerder bracht het concern nog negen miljoen PS4-consoles aan de man. Sony profiteerde wel van de komst van enkele populaire nieuwe spellen zoals God of War, Spider-Man en Red Dead Redemption 2. Maar de hogere winst van softwareverkopen werd bijna tenietgedaan door hogere marketingkosten.

LEES OOK: Welke veranderingen kent de iGaming branche momenteel?

VR-brillen Sony

Momenteel is Sony de een van de weinige producenten van gameconsoles die gebruik maakt van de Virtual Reality-techniek. Sony heeft met haar gameconsole ‘Playstation’ het aangedurfd om hiervoor VR-brillen te ontwikkelen. Ook verschillende producenten van videogames hebben hieraan bijgedragen door hun spellen te ontwikkelen met de mogelijkheid om deze te spelen in Virtual Reality.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi