Slaapkamer opknappen? Verf aanschaffen en meer

Redactie Baaz

Is het tijd om de slaapkamer aan te pakken? Met een aantal vrij makkelijke aanpassingen heb je zo een hele andere slaapkamer! Zelfs als je een kleiner budget hebt.. Want je hoeft heus geen duizenden euro’s te spenderen aan een nieuwe slaapkamer. Zorg dat je met een aantal slimme spullen de boel opknapt. Zo maak jij er weer een oase van, een plek waar je lekker tot rust kan komen aan het eind van de dag. Niet onbelangrijk! Lees hieronder een aantal tips.

Bed, matras, topper

Als je wat meer budget hebt, dan kun je eens kijken naar een nieuw bed. Mocht je dat niet hebben, kijk dan eens of je matras vernieuwd moet worden! Het is belangrijk dit af en toe te doen, zo zorg je goed voor je rug. Ook kun je eens kijken naar een topper, als je echt weinig budget hebt. Een topper kan aanvoelen als een nieuw matras! Bovendien bescherm je je matras ook beter.

Verf kopen

Ook kun je de slaapkamer opknappen door één of meerdere muren te schilderen. Zo zorg je ervoor dat je echt een nieuwe look creëert! Koop verf van goede kwaliteit en kijk ook zeker naar welke kleur je wil gebruiken. Niet elke kleur is geschikt voor de slaapkamer, zo kun je het beste voor rustige tinten zorgen. Dit bevordert de slaap namelijk. Als je bijvoorbeeld voor rood gaat, dan is het behoorlijk fel voor de slaapkamer. Rood kan, maar neem dan een gematigde tint rood.

Verlichting in de slaapkamer

Verlichting is ook enorm belangrijk in de slaapkamer. Waarschijnlijk staat je kledingkast hier ook. Maar wil je ook in en rustig licht nog even een boekje lezen voordat je gaat slapen. Deze beide functies moeten er dus zijn. Een groter, feller licht om alles goed te zien in je kledingkast, maar ook lampjes die wat gematigder zijn. Zorg dat je deze allemaal hebt om er een fijne sfeer te creëren. Bovendien vergroot je hiermee de gebruiksvriendelijkheid van je slaapkamer.

Accessoires om het af te maken

Gebruik wat mooie accessoires om de ruimte af te maken. Zo wordt het een geheel en is de boel een beetje aangekleed. Zorg dat je niet te veel prul overal hebt staan. Het is een ruimte om tot rust te komen, vergeet dat niet! Zorg voor een mooie vaas op een tafeltje bijvoorbeeld. Hang wat kunst aan de muur en zet eventueel wat kaarsjes neer. Deze kaarsjes zorgen voor de nodige romantische feeling in de avond. Het geeft ook een gevoel van rust als je mooie kaarsen brandt.

Zoals je ziet kun je met een aantal vrij simpele aanpassingen een andere slaapkamer creëren. Zo ben je lekker snel klaar voor niet al te veel geld. En dat is natuurlijk ook fijn! Handig is om een moodboard te maken met een aantal afbeeldingen. Of maak een sfeerkaart en voeg al meer kleuren en items toe die je wilt hebben.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie