Serious gaming helpt mbo'ers aan baan

Serious gaming helpt mbo'ers aan baan

Redactie Baaz

Vijf weken na lancering in de App Store en Google Play Store heeft PlaytoWork – het online platform voor werving, selectie en assessment - de eerste mbo’ers aan een baan geholpen door middel van ‘serious gaming’.

PlaytoWork is een gegamificeerd arbeidsbemiddelingsplatform, speciaal ontwikkeld voor mbo-schoolverlaters met een diploma. Door het op een speelse, leerzame en herkenbare manier spelen van online games profileren en positioneren zij zich op de arbeidsmarkt. 

Werkgevers plaatsen hun vacatures op het platform en krijgen toegang tot de groeiende database met mbo’ers die ze naast hard-skills ook kunnen selecteren op soft skills.    

Aanpakken jeugdwerkloosheid 

Max Boodie, medeoprichter en CEO van PlaytoWork: 'Jeugdwerkloosheid blijft een groot probleem in Nederland. Veel mbo’ers met potentie verschijnen niet op de radar van werkgevers, mede omdat zij zich niet goed profileren of onderscheiden. Door het spelen van serious games krijgen zij inzicht in zaken als persoonlijkheid en gedrag. Eigenschappen waar recruiters in toenemende mate op selecteren. Wij hebben met ons platform inmiddels de eerste mbo’ers aan een baan geholpen en de app is in korte tijd al honderden keren gedownload. Zo’n 25 klanten - waaronder PWC en Nuon - maken momenteel gebruik van PlaytoWork voor het vinden van werknemers met mbo-niveau.'   

100.000 mbo'ers 

PlaytoWork is een initiatief van de gemeente Amsterdam en de Amsterdam Economic Board. Ook is een consortium van drie bedrijven betrokken met veel ervaring op het gebied van recruitment, digitaal leren, gaming en softwareontwikkeling: Banenruil, Eaglescience en IJsfontein. Zij investeerden samen met de overheid ruim 1,2 miljoen euro. 

De eerste mijlpaal van PlaytoWork zijn de 3.000 bij elkaar gespeelde profielen en de eerste honderd werkgevers die gebruik maken van de database. De ambitie is om eind 2017 ruim 25.000 deelnemende mbo’ers op zoek naar banen en bijbanen te kunnen matchen met een werkgever. Uiteindelijk moeten er zo’n 100.000 mbo’ers, starters en professionals met 1-2 jaar werkervaring beschikbaar zijn voor vacatures. 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie