SentinelOne introduceert Cloud Data Security-productlijn

SentinelOne introduceert Cloud Data Security-productlijn

Redactie Baaz

SentinelOne (NYSE: S), ontwikkelaar van autonome endpoint-security, kondigt zijn nieuwe Cloud Data Security-productlijn aan. De eerste twee beschikbare oplossingen binnen de productlijn zijn Threat Detection for Amazon S3 en Threat Detection for NetApp. Hiermee kunnen organisaties die Amazon S3 object storage en NetApp file storage gebruiken malware detecteren en de verspreiding ervan voorkomen. De producten maken deel uit van SentinelOne Singularity Cloud en vormen een aanvulling op SentinelOne's bestaande Cloud Workload Security, waarmee klanten dreigingen op servers en containers in hun diverse cloudomgevingen kunnen detecteren, onderzoeken en automatisch verhelpen.

Een moderne aanpak voor moderne dreigingen

Zowel object storage in de cloud als netwerkopslag bevatten veel data die van vitaal belang zijn voor het bedrijf en de bescherming daarvan is cruciaal. Maar dit is geen eenvoudige opgave, omdat het aantal bestanden en objecten dat vaak in de miljoenen of miljarden loopt, er strikte latency- en prestatie-eisen zijn voor storage van workloads en malware zich steeds verder ontwikkelt.

“Bestanden kunnen afkomstig zijn van allerlei bronnen, waaronder medewerkers, klanten, partners en verkopers. Moderne cyberaanvallen omzeilen traditionele beveiligingsoplossingen met gemak,” zegt Ely Kahn, Vice President of Product Management, Cloud Security and AI/ML bij SentinelOne. “Onze nieuwste, moderne oplossingen zorgen ervoor dat cloud storage en workloads vrij blijven van malware.”

Cloud Data beveiliging vereenvoudigd

Threat Detection for NetApp en Amazon S3 maken gebruik van de dreigingsdetectie die SentinelOne heeft ingezet op tientallen miljoenen endpoints. Het scant elk bestand dat wordt toegevoegd aan NetApp en Amazon S3 op malware en zero-day exploits. Als er een schadelijk bestand wordt gedetecteerd, dan wordt dit door SentinelOne in quarantaine geplaatst en automatisch hersteld, zodat de buckets schoon en de gebruikers veilig blijven.

“Nu onze organisatie steeds meer cloudgebaseerde opslagoplossingen gebruikt, is beveiliging van gegevens die zijn opgeslagen in S3 Buckets een topprioriteit geworden”, zegt Deno Morgan, Senior Director of Information Security bij JobTarget. “Door geavanceerde technologie, automatisering en real-time malware scanning te combineren met SentinelOne's AWS S3-scanning, kunnen onze IT-teams meer tijd besteden aan strategische taken en tegelijkertijd de beveiliging van onze systemen versterken.”

De belangrijkste kenmerken

Enkele van de belangrijkste kenmerken van de Threat Detection for NetApp en Amazon S3 producten: 

  •  Bestanden of objecten verlaten de omgeving van de klant niet; scannen vindt lokaal plaats

  • De geavanceerde machine learning van SentinelOne detecteert bekende en onbekende malware
  • Configureerbare policy-based automatisering van reacties
  • Eén console voor het beheer van endpoints, cloud-workloads, identity, en cloud data beveiligingsproducten
  • Ontwikkeld voor prestaties, automatisch schaalbaar voor de ondersteuning van de meest uitdagende omgevingen
  • Metagegevens over dreigingen, inclusief malware-bron
  • File-fetch van (versleutelde) dreigingen in quarantaine
  • Files in en uit quarantaine halen
  • Beoordeeld en gecertificeerd door NetApp en Amazon Web Services (AWS)

“De dreigingen waarmee onze klanten worden geconfronteerd, ontwikkelen zich voortdurend. Omdat ze Amazon S3 gebruiken, zijn onze klanten op zoek naar cloud-native, schaalbare security die kan helpen deze dreigingen te verslaan”, zegt Chris Grusz, Managing Director, Technology Partnerships bij AWS. “Innovatieve partners zoals SentinelOne zijn essentieel om onze gedeelde klanten te helpen met hun doelstellingen en hun behoeften op het gebied van beveiliging en compliance. Samen bieden we oplossingen die het alsmaar veranderende beveiligingslandschap overtreffen.”

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie