Sennheiser introduceert TruVoicelift op TeamConnect Ceiling 2

Redactie Baaz
Dankzij grootschalig gebruik in het bedrijfsleven en het hoger onderwijs is TeamConnect Ceiling 2 uitgegroeid tot een toonaangevende microfoonoplossing bij videovergaderingen en afstandsleren. Nu begint Sennheiser aan een nieuw hoofdstuk voor zijn plafondmicrofoon. Na een gratis firmware-update wordt TeamConnect Ceiling 2 het hart van het stemversterkingssysteem. Met tal van gebruiksvriendelijke functies die een aangename en duidelijke luisterervaring opleveren zorgt TruVoicelift dat audio uit klaslokalen, college- en vergaderzalen duidelijk hoorbaar is.

"TeamConnect Ceiling 2 heeft vele tevreden gebruikers over de hele wereld en we vroegen ons af: wat als zij meer konden doen met de technologie die ze al hebben?" vertelt Jens Werner, Portfolio Manager van de Business Communication Division bij Sennheiser. "Met dit uitgangspunt ontwierpen we de nieuwste software-update, die de TruVoicelift-functionaliteit toevoegt aan TeamConnect Ceiling 2. Daardoor beschikt de microfoon over een waaier innovatieve functies voor een perfect geluid tot helemaal op de achterste rij."

Gratis update voor een duidelijk geluid 

Wie al over een systeem met TeamConnect Ceiling 2 (TCC2) beschikt, kan daar nu eenvoudig de TruVoicelift-functionaliteit aan toevoegen door de gratis firmware-update (1.6.4) te installeren met de nieuwe versie van de app Sennheiser Control Cockpit (4.3.0)

Nieuwe gebruikers krijgen meteen twee oplossingen in één en zullen blij zijn met de eenvoudige installatie, de bewegingsvrijheid en het heldere geluid dat TCC2 biedt. Afhankelijk van de grootte en de indeling van de ruimte in kwestie kunnen extra TeamConnect Ceiling 2-microfoons worden geïnstalleerd als volledig contactloze publieksmicrofoons die potentiële gezondheidsrisico's beperken. 

Slimme functies verbeteren de ervaring van publiek én spreker

TruVoicelift werkt met een geavanceerd algoritme voor frequentieverschuiving dat enkele cruciale extra dB versterking biedt – vaak op zich al genoeg om de lesgever of CEO helder en duidelijk te horen. Verder omvat TruVoicelift ook een dempingsfunctie voor feedbackpreventie: als het geluidsniveau te hoog is, wordt TCC 2 heel even gedempt om eventuele feedback te voorkomen. Zo kan de spreker zich met een gerust gemoed concentreren op de presentatie en erop rekenen dat TeamConnect Ceiling 2 het publiek van een optimaal geluid voorziet. 

Wanneer de spreker pauzeert en een vooraf ingestelde geluidsdrempel niet wordt bereikt, activeert TruVoicelift een ruisfilter. Die dempt TeamConnect Ceiling 2 zodat het achtergrondgeluid niet wordt versterkt. 

Alle instellingen van TruVoicelift zijn gemakkelijk te regelen via de app Sennheiser Control Cockpit. Daarmee maak je ook eenvoudig "prioritaire zones" aan: de voornaamste gebieden waaruit geluid wordt opgevangen. Dit is handig voor een inrichting waarbij de audio op één plaats wordt voortgebracht, zoals vooraan in een collegezaal. Je kunt ook "geavanceerde uitsluitingszones" instellen, zodat je lawaaibronnen, zoals airconditioning of ventilatiesystemen, nauwkeurig identificeert en uitsluit. 

Jens Werner vat samen: "De kosteloze TruVoicelift-update voor TCC2 breidt de functionaliteit van het microfoonsysteem voor videovergaderingen uit met een gloednieuw toepassingsscenario voor zowel bedrijven als onderwijsinstellingen. TruVoicelift zorgt mee voor een aangenaam geluidsniveau in een ruimte en geeft sprekers het vertrouwen dat de hele zaal hen perfect begrijpt."

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie