Schneider Electric overtreft duurzaamheidsdoelen voor 2023

Schneider Electric overtreft duurzaamheidsdoelen voor 2023

Redactie Baaz

Schneider Electric heeft aangekondigd dat hun duurzaamheidsimpact in 2023 de verwachtingen overtrof, met een indrukwekkende Sustainability Impact score van 6,13/10, hoger dan het jaarlijkse doel van 6/10. Schneider Electric werd ook erkend als een toppresteerder door onafhankelijke milieu-, sociale en bestuurlijke (ESG) beoordelingen gedurende het jaar. 

De indrukwekkende prestaties van Schneider Electric vielen samen met het warmste jaar ooit geregistreerd. Dit benadrukt het belang van collectieve actie om bedrijfsactiviteiten en waardeketens te carboniseren om de opwarming van de aarde te voorkomen en de overgang naar een schonere, rechtvaardigere wereld te versnellen. 

Er is ook flinke vooruitgang geboekt in het verminderen van koolstofemissies van klanten door elektrificatie, digitalisering en automatisering, met een besparing van 112 miljoen ton in 2023. Bovendien transformeerde Schneider Electric de toeleveringsketen, waarbij de koolstofemissies van de top 1000 leveranciers met 27% daalden. “Schneider Electric holistische benadering van duurzaamheid zorgt ervoor dat milieu-, sociale en governance-overwegingen integraal zijn in onze bedrijfsstrategie en -activiteiten,” aldus Agustin Lopez Diaz, Chief Sustainability en Customer Satisfaction & Quality Officer bij Schneider Electric. 

Voor meer informatie over de resultaten van het Sustainable Social Impact (SSI) rapport van 2023 en andere hoogtepunten, verwijzen we naar het volledige duurzaamheidsimpactrapport van het jaar.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie