Scale-up Cabture gaat TCA-taxi’s van interactieve tablet voorzien

Bart Remmers
De Amsterdamse scale-up Cabture gaat 300 taxi’s van de Taxi Centrale Amsterdam (TCA) voorzien van een Cabtab. Dat is een interactieve tablet die passagiers onder meer toegang geeft tot entertainment, informatie en gratis wifi.

Daarmee zet de taxicentrale in op service, entertainment en een fijne reiservaring. TCA spreekt de ambitie uit om (op termijn) alle TCA-taxi’s van een Cabtab te voorzien.
 
'We zijn er trots op dat we samenwerken met de grootste, regionale taxicentrale van Nederland. In TCA vinden we een solide partner, die investeert in nieuwe hoogstaande technologie en innovatieve dienstverlening in de taxibranche. Het laat zien dat TCA inzet op vernieuwing en uitbreiding van het dienstenpakket. Hiermee komen we een stap dichter bij ons uiteindelijke doel: zorgen dat reistijd niet als een tijdsverspilling, maar als een verrijking aanvoelt', aldus Louaie El Rowidi, oprichter van Cabture (foto).

TCA pioniert met interactieve tablet

Na een succesvolle pilot van een jaar, voorziet TCA steeds meer taxi’s van een tablet van Cabture. Binnen een afzienbare periode hebben 300 taxi’s een interactieve tablet en uiteindelijk zal in iedere TCA taxi een Cabtab geïnstalleerd zijn. Een mooi succes voor de scale-up, TCA heeft namelijk zo’n 1250 taxi’s.

Beoordeling en monitoring taxirit

De Cabtab van Cabture laat de passagier live TV streamen, bestellingen en reserveringen doen, nieuws en informatie van attracties raadplegen en biedt toegang tot wifi. Ook kan de passagier zijn telefoon opladen en een rating voor de taxirit achterlaten. Hiermee wil TCA de service voor de passagiers optimaliseren. De beoordelingen van passagiers worden gedeeld met het management van het Amsterdamse taxibedrijf.
 
De TCA bedient met de Cabtab ook de zakelijke passagier: hij kan via de tablet onder meer reserveringen maken voor een hotel of restaurant. Ook de terugreis kan alvast georganiseerd worden via het touchscreen.
 
Bovenal kunnen bedrijven een boodschap delen via de Cabtab, als de betreffende passagier vervoerd wordt via TCA. Bedrijven hebben daarbij specifiek de mogelijkheid een taxi met een Cabtab te bestellen. Zo kunnen ze de passagier bedanken voor hun bezoek, bijvoorbeeld aan hun restaurant, club of hotel. Het is daarbij mogelijk om te adverteren via de interactieve beeldschermen.
 
afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart