SAP TechEd && d-code: data-analyse gaat besparingen opleveren

SAP TechEd && d-code: data-analyse gaat besparingen opleveren

Redactie Baaz
Ondernemers zullen moeten wennen aan het werken met analytische tools en gebruik moeten maken van de data die door het Internet of Things wordt aangeleverd.

Elke onderneming is gebaat bij accurate informatie, die je het liefst zo snel mogelijk wilt kunnen gebruiken. De nieuwe toepassingen van big data in combinatie met aan internet aangesloten apparatuur kunnen hiervoor zorgen. Stel je hebt een wagenpark in je bedrijf, maar een van de auto's staat met pech langs de weg. Analytische software kan je niet alleen direct op een kaart laten zien waar al jouw auto's zich bevinden, maar kan meteen de dichtstbijzijnde én meest ervaren monteur oproepen door razendsnel de verschillende opties tegen elkaar weg te strepen.

Best mogelijke beslissing

Stel er moet een onderdeel worden vervangen, krijg je onmiddellijk een advies wat je het beste kunt doen - vervangen of repareren - op basis van historische gegevens en data verzameld uit andere bronnen. Hierdoor komt er onmiddellijk een advies uit je systeem rollen waardoor je altijd de best mogelijke beslissing maakt. Natuurlijk is dit nog een beetje toekomstmuziek, maar de ontwikkelingen van analytische tools en het verzamelen van data uit verbonden apparatuur neemt in zo'n rap tempo toe, dit dit al over enkele jaren realiteit kan worden.

Kostenbesparing

Tijdens de SAP TechEd && d-code kwamen verschillende voorbeelden voorbij waar data-analyse kan leiden tot flinke kostenbesparingen. Onderdelen van machines, auto's en meer kunnen worden vervangen voordat ze kapot gaan en meer schade aanrichten aan omringende onderdelen. De voorspellende mogelijkheden van de analytische programma's groeien met de hoeveelheid data die ze hebben en die hoeveelheid data neemt alleen maar toe. Het is alleen nog een kwestie van zorgen dat ze goed worden toegepast. Aan de ondernemers om tijdig te besluiten hier wel of geen gebruik van te maken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie