SAP introduceert nieuwe business-applicaties voor Internet of Things
SAP introduceert nieuwe business-applicaties voor Internet of Things

SAP introduceert nieuwe business-applicaties voor Internet of Things

Redactie Baaz
SAP heeft drie nieuwe applicaties voor het SAP HANA Cloud Platform gepresenteerd. SAP Predictive Maintenance & Service, SAP Manufacturing Execution en SAP Connected Logistics brengen het Internet of Things dichter bij de logistiek en de maakindustrie.

Internet of Things

De wereld om ons heen wordt steeds meer 'connected'. Niet alleen servers, desktops en mobiele apparaten 'praten' met elkaar, maar steeds meer entiteiten krijgen een IP-adres. Bedrijven kunnen van die ontwikkeling profiteren door hun assets te voorzien van connected sensoren. Door die data te verzamelen op het SAP HANA Cloud Platform krijgen zij real-time inzicht en kunnen ze dankzij predictive analytics voorspellingen doen en daarop anticiperen.

SAP Predictive Maintenance & Service

Met SAP Predictive Maintenance & Service kunnen organisaties uitval van machines in fabrieken voorkomen. Dankzij data uit connected sensoren kan de oplossing voorspellen waar en wanneer storingen gaan plaatsvinden. Hierdoor kunnen technici onderhoudswerkzaamheden inplannen en uitvoeren - nog voordat de problemen plaatsvinden. Met de mobiele app SAP AR Service Technician en een 'smart glass'-device kunnen ze bovendien automatisch door het systeem gegenereerde onderhouds- of reparatiewerkzaamheden hands-free verwerken en afvinken.

SAP Connected Manufacturing

SAP Manufacturing Execution versie 15.0 biedt real-time inzicht in fabricageprocessen. Dankzij de 'helikopterview' over deze processen kunnen organisaties deze processen optimaliseren en beter op elkaar afstemmen. De nieuwste versie draait op het SAP HANA Cloud Platform en biedt bovendien een verbeterde gebruikservaring en ondersteuning voor mobiele apparaten.

SAP Connected Logistics

Voor de logistieke sector heeft SAP de oplossing SAP Connected Logistics ontwikkeld. Hiermee krijgen organisaties real-time inzicht in alle logistieke processen van transportknooppunten, zoals havens of warenhuizen. Het verbetert de communicatie tussen alle betrokken partijen. Zo kan vracht die via schepen binnenkomt bijvoorbeeld worden afgestemd op de vrachtwagens die het verder vervoeren. De software integreert met de backends van bestaande logistieke systemen.

Over SAP

Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 261.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie