Samsung verduurzaamt productverpakking

MVO
Geert van der Klugt
Inmiddels een feit: de Samsung Galaxy X komt eraan. De kans dat de buigbare smartphone anno 2020 wordt geleverd in een biodegradeerbare doos is groot: Samsung kondigt aan af te wijken van plastic verpakkingsmateriaal, en richt in plaats daarvan zijn kijkers op duurzame alternatieven.

Smartphones zullen niet langer in plastic pasvormen worden verkocht. Accessoires worden verpakt in ecologisch vriendelijk materiaal. Telefoonladers glanzen niet langer: de elektronicaproducent switcht naar matte, omdat de voorgaande afwerking afhankelijk was van een beschermend plastic laagje. Drie relatief kleine wendingen, maar een blik werpend op de verkoopcijfers, telt de wereldverbetering rap op.

LEES OOK: Interface: ‘Bedrijfsleven moet meer samenwerken aan duurzaamheid’

Samsung

De vernieuwde verpakkingsuitvoeringen zijn niet beperkt aan smartphones: televisies, koelkasten, wasmachines en dergelijke keukenelektronica wordt in gerecyclede- en bio plastic-tassen aangeboden. Omdat de definitie van ‘bio’ nog wel eens wilt verschillen, liggend aan welke partij het woord in de mond neemt, specificeren we: tassen, gemaakt van groentevetten, zetmeel en suikerriet.

De duurzame strategie wordt mid-2019 geïntroduceerd, beginnend met randverpakkingen en handleidingen. Vanaf 2020 gaat het roer volledig om: wordt een product tegen die tijd nog geleverd met papier, dan zal het papier afkomstig zijn van een alternatieve, duurzame bron. Details rondom de routing van dit nieuwe papier zijn reeds onduidelijk.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert