Samen werken aan transparantie en mediawijsheid over AI

Samen werken aan transparantie en mediawijsheid over AI

Redactie Baaz

Vandaag delen we een update over onze inspanningen om Creators veilig en verantwoordelijk gebruik te laten maken van AI gegenereerde content (AIGC). Vanaf nu labelt TikTok automatisch AI gegenereerde content, wanneer deze wordt geüpload van andere platforms. We werken hiervoor samen met de Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA) en zijn het eerste videoplatform die van deze technologie gebruik maakt.

Om onze community te helpen bij het online navigeren van AIGC en desinformatie, lanceren we ook nieuwe bronnen voor mediawijsheid. Deze bronnen zijn ontwikkeld onder begeleiding van experts zoals Mediawise.

Investeren in transparantie AI

AI biedt geweldige creatieve mogelijkheden, maar kan kijkers ook in verwarring brengen of misleiden als ze niet weten dat de content door AI gegenereerd is. Het toevoegen van een label helpt bij het verduidelijken van de context - en daarom labelen we AIGC, die is gemaakt met TikTok AI-effecten. Voor meer dan een jaar vereisen we al van Creators dat zij hun realistische AI gegenereerde content labelen. Bovendien hebben we om dit makkelijk te maken een unieke tool ontwikkeld, die sinds afgelopen herfst door meer dan 37 miljoen Creators is gebruikt.

Samenwerken om AIGC te labelen

Vanaf vandaag gaan we het automatisch labelen uitbreiden naar AIGC, die op andere platforms wordt gemaakt. Dit doen we door een nieuwe functie te introduceren, genaamd content referenties. Dit is een technologie ontwikkeld door de Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA). content referenties voegen extra informatie toe aan de inhoud, waardoor we AIGC direct kunnen herkennen en labelen. Deze functie lanceert vandaag en zal in de komende weken wereldwijd beschikbaar worden voor alle gebruikers.

In de komende maanden zullen we ook content referenties aan TikTok content gaan toevoegen, die op de inhoud blijft wanneer deze worden gedownload. Dat betekent dat iedereen de Verify-tool van C2PA kan gebruiken om AIGC die op TikTok is gemaakt te herkennen, en zelfs kan leren wanneer, waar en hoe de inhoud is gemaakt of bewerkt. Andere platforms die content referenties overnemen, kunnen deze automatisch labelen.

Gebruik aanmoedigen in de industrie

Om het gebruik van content referenties binnen onze industrie aan te moedigen, sluiten we ons ook aan bij het door Adobe geleide Content Authenticity Initiative (CAI).

TikTok is het eerste videoplatform dat content referenties in de praktijk toepast. Dit betekent dat de toename van automatisch gelabelde AIGC op TikTok in eerste instantie geleidelijk kan verlopen, omdat het platform de metadata van de content referenties eerst nodig heeft om deze te identificeren en te labelen. Naarmate andere platforms het ook gaan gebruiken, zullen we in staat zijn om meer content te labelen.

Stimuleren mediawijsheid

Hoewel experts AIGC-labeling breed aanbevelen om verantwoordelijke content te ondersteunen, waarschuwen ze ook dat dit soort labels kijkers kunnen verwarren wanneer zij geen context hebben over wat ze betekenen. Daarom hebben we in samenwerking met experts 'mediawijsheidcampagnes' ontwikkeld, die onze gemeenschap helpen AIGC en desinformatie te herkennen en kritisch te bekijken.

In samenwerking met MediaWise, een programma van het Poynter Institute, zullen we onze nieuwe Safety Center-pagina over desinformatie bijwerken met video's, die meer uitleg geven over AIGC-labels en helpen met vaardigheden in mediawijsheid.

Doorgaan met aanpak schadelijke inhoud

Hoewel de meeste mensen verantwoordelijk willen genieten van door-AI-gegenereerde content, zijn er ook mensen die AIGC opzettelijk gebruiken om anderen te misleiden. We zijn erg waakzaam voor deze risico's, en daarom verbieden onze richtlijnen misleidende door-AI-gegenereerde content - of het nu gelabeld is of niet. Ook hebben we dit jaar een industrieel pact ondertekend om het gebruik van misleidende AI bij verkiezingen tegen te gaan. Terwijl AI zich ontwikkelt, blijven we investeren in het bestrijden van schadelijke AIGC door de ontwikkeling van nieuwe detectiemethodes, en door met experts te overleggen en met collega's samen te werken aan oplossingen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie