Salesforce.com en 'Google Apps' gekoppeld

Redactie Baaz
Salesforce.com en Google leveren beide op internet draaiende applicaties. Hun WebApps kunnen vanaf nu worden gentegreerd met 'Salesforce voor Google Apps'.

Salesforce.com is zeker in de VS een van de succesvolste aanbieders van webgebaseerde software, oftewel Software-as-a-Service (SaaS). Met applicaties voor o.a. CRM (klantrelatiebeheer), maar ook projectmanagement, heeft het al tienduizenden klanten weten te trekken.

Vanaf het begin is Salesforce.com ook een Platform-as-a-Service (PaaS). Daarmee wordt bedoeld dat de verschillende online softwareprogramma's onderling gegevens (bijvoorbeeld relatiegegevens) kunnen uitwisselen. Sinds kort kunnen ook derde partijen applicaties ontwikkelen voor het Salesforce-platform.

'Google Documenten'
Het Salesforce-platform wordt nu ook uitgebreid met de webapplicaties van Google, de Google Apps (in Nederland 'Google Documenten' geheten). De Salesforce-klanten krijgen deze functionaliteit voor het maken van teksten, spreadsheets, agenda's en presentaties gratis aangereikt binnen hun online software-omgeving.

Meer informatie is beschikbaar op: www.salesforce.com/eu/googleapps/

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie