Sailmon biedt alle watersporters gratis tracking op het water

Sailmon biedt alle watersporters gratis tracking op het water

Redactie Baaz

Sailmon, toonaangevende hard en software innovator in de watersport, lanceert gratis tracking en analyse op het revolutionaire digitale Sailmon platform. De Sailmon App, met alle online analyse-tools, is nu voor iedereen beschikbaar op zijn eigen iOS smartphone. Denk bijvoorbeeld aan het tracken en analyseren van windsurfen, wingfoilen, golfsurfen, toerzeilen, wedstrijdzeilen en suppen.

Over Sailmon

Naast wind en water biedt Sailmon een nieuw element dat watersporten nog leuker en uitdagender maakt, voor iedereen. Van hun oprichter en drievoudig Olympisch atleet Kalle Coster tot beginnende watersporters. Van jonge avonturiers, racers en ontdekkingsreizigers tot ervaren recreatieve zeilers.

Met de Sailmon App wordt tracking van actieve watersporten eenvoudig en gebruiksvriendelijker dan ooit. Op je eigen telefoon kan de gebruiker gedetailleerde informatie en analyses verkrijgen van alle prestaties op het water. Gebruikers kunnen eenvoudig hun trip starten en beëindigen met een druk op de knop en op een duidelijke kaart kunnen ze hun hoogtepunten herbeleven en vergelijken met anderen maar ook data zoals manoeuvres, afstand en totale tijd opnieuw bekijken. Sailmon speelt in op de behoefte om ieders activiteit nog levendiger te maken door foto's of video's toe te voegen en deze foto's en video's automatisch te synchroniseren met de tracking data.

Kortom Sailmon helpt gebruikers avonturen te herbeleven grenzen te verleggen, onderlinge ranglijsten te maken en zo de competitie aan te gaan met vrienden of onbekenden om zo onderdeel te worden van een levendige community.

Sailmon

Kalle Coster: “Verbeter je vaardigheden; volg je avonturen

“Sailmon ontwikkelt technologie om de vele verschillende vormen van actieve watersporten te revolutioneren en nog uitdagender te maken. Daarvoor ontwikkelen we hardware en software, maar we zijn het meest trots op het creëren van een nieuwe watersportervaring, nieuwe manieren om grenzen te verleggen. Sailmon gelooft dat het vastleggen en delen van je prestaties je een betere sporter maakt. Niemand wordt geïnspireerd door verhalen die niet verteld worden of door prestaties die niet worden vastgelegd,” zegt Chief Design Officer en ex-olympisch topzeiler Kalle Coster.

CEO Kim Coster vervolgt: “Bij Sailmon is onze missie altijd geweest om geavanceerde trackingtechnologie toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, vaardigheidsniveau of type watersport. Wij geloven sterk dat dergelijke technologie de ervaring kan verbeteren voor iedereen, of je nu wilt verbeteren en succesvol wilt zijn of gewoon een fantastische tijd wilt hebben met vrienden en familie. Wat je doel ook is, de Sailmon App maximaliseert je zeilervaring op een innovatieve, gebruiksvriendelijke en nu apparaat vrije manier.

“Daarnaast geloven wij dat de jeugd de toekomst heeft, maar de jeugd kan en wil niet zonder technologie. Met andere woorden, we maken watersport aantrekkelijker en deelbaarder. Zie Sailmon als Strava, maar dan volledig ontwikkeld, ontworpen en geoptimaliseerd voor de watersport.''

Nog betere beleving met de Sailmon MAX (Mini)

Ondanks het feit dat het volgen van een trip geen apart apparaat meer vereist, bieden de instrumenten van Sailmon verschillende voordelen ten opzichte van een de eigen smartphone. Ten eerste is de Sailmon MAX Mini uitgerust met krachtige sensoren, waardoor ze een grotere hoeveelheid gegevens kunnen genereren. Bovendien overtreffen ze de batterijduur van een telefoon, waardoor ze langer kunnen worden gebruikt. Daarnaast heeft de MAX Mini de mogelijkheid om gegevens in real-time te delen, terwijl de MAX handig je voorkeursgegevens weergeeft zoals Heel & Pitch, Header/Lift en VMG, alsook kan communiceren met de wedstrijdleiding.

 

LEES OOK: Legendarisch surfmerk Mistral gaat volgende groeifase in na overname door Nederlands MerkGoed

LEES OOK: Steeds meer smartphone gebruikers willen alternatieve besturingssystemen

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie