RWE monitort KPI’s met QlikView Business Discovery Platform

Redactie Baaz
QlikTech kondigt aan dat RWE AG, een van de vijf grootste leveranciers van elektriciteit en gas in Europa, het QlikView Business Discovery platform gebruikt voor ad hoc analyses en het monitoren van KPI’s (key performance indicatoren).

Persbericht:

Energieleverancier RWE past QlikView toe in diverse business-initiatieven. Zo is er een infrastructuur-cockpit ontwikkeld en zijn er verschillende rapporten opgezet voor IT-controlling en analyse van projectmanagement. Daarnaast is met QlikView een eMobility-cockpit opgezet die het gebruik van oplaadstations monitort. Doorslaggevend in de keuze voor QlikView waren het gebruiksgemak, de korte implementatietijd en de visuele interface.

RWE Group wil optimaal gebruikmaken van SAP Business Warehouse en Business Objects en in- en externe databases als DB/2, SQL Server en Oracle. Eenvoudige toegang tot bestaande databronnen via standaard interfaces als ODBC, OLE en de SAP Connector is dan ook een voorwaarde voor snelle analyse met QlikView. De data zelf wordt nu in QlikView samengevoegd, geconsolideerd en opgeschoond.

Shared Services platform voor dochterondernemingen

Om ook de dochterondernemingen van RWE te laten profiteren van de nieuwe mogelijkheden met QlikView, heeft de IT-afdeling een shared services platform opgezet. RWE overweegt bovendien het gebruik van QlikView on Mobile, waarmee de KPI-rapporten en dashboards ook beschikbaar zijn op de tablets van medewerkers

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie