Ruim eenderde van start- en scale-ups flirt met beursgang

Ruim eenderde van start- en scale-ups flirt met beursgang

Redactie Baaz
Bij de ambitieuze ondernemer staan onder andere beursgang, nieuwe merkidentiteit en opening van nieuwe vestigingen op de planning.

37 Procent van de van de ondernemers met een startup of scale-up flirt met het idee om het bedrijf binnen een jaar op de beurs te brengen. Dit blijkt uit onderzoek van Teamleader. 45 Procent van deze groep geeft aan dat ze zich het komende jaar daadwerkelijk gaan inzetten om een beursgang te realiseren. 

Vooral jonge ondernemers willen investeren

De helft van de ondernemers ziet zichzelf binnen een jaar een flinke investering doen om de volgende stap met het bedrijf te kunnen zetten.Ondernemers die al meer dan tien jaar hetzelfde bedrijf besturen, zijn minder ambitieus. Slechts 10 procent van hen heeft ‘weleens’ nagedacht over een beursgang en nog geen kwart is van plan het komende jaar een grootschalige investering te doen.

Lang niet iedereen blijft ambitieus - en dat is zonde

Uit hetzelfde onderzoek kan geconcludeerd worden dat naarmate bedrijven langer bestaan, de ambities van de ondernemers afnamen. Startende ondernemers dromen van een beursgang. Ondernemers die al meer dan tien jaar een bedrijf hebben, weten niet allemaal wat hun volgende stap wordt (52 procent) of willen werken aan een nieuwe merkidentiteit en de opening van nieuwe vestigingen (48 procent).

‘Een opvallend resultaat’, aldus Jeroen De Wit, CEO Teamleader. ‘Het lijkt erop dat hoe langer een onderneming bestaat, hoe minder ambities de ondernemer heeft. Dit zou niet zo moeten zijn. Wanneer een ondernemer al jaren meegaat en dus veel ervaring heeft opgedaan, weet hij precies hoe de ondernemerswereld in elkaar steekt. Juist deze kennis kan gebruikt worden om een bedrijf verder te laten groeien. Ook als deze al meer dan tien jaar bestaat. Als ondernemer is het altijd belangrijk om de tijd te nemen voor het ontwikkelen en behouden van een strategische visie op de toekomst.’

Een gestroomlijnde workflow de SaaS-oplossing van Teamleader

Het onderzoek naar de volgende stap van ondernemers is uitgevoerd onder 200+ Nederlandse MKB-ondernemers en is op initiatief van Teamleader uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau iVOX. Teamleader is een SaaS-oplossing voor sales, projectmanagement, urenregistratie en facturatie. Het systeem stroomlijnt je totale workflow, van lead tot facturatie

Teamleader wordt gerund door CEO Jeroen De Wit en co-founder Mathias de Loore. Samen delen ze de ambitie om het mkb te helpen hun processen te verbeteren. Door de open en transparante bedrijfsvoering is Teamleader continu bezig met het optimaliseren van haar producten en services. ‘Iedere ondernemer heeft de potentie om slimmer te werken, maar dan moet ons platform wel goed functioneren.’ Teamleader is actief in de BeNeLux, DACH-regio en Zuid-Europa. 

Event of workshop? Nodig de CEO uit voor een inspirerende kennissessie

Benieuwd naar de kennis en kunde van Jeroen en zijn team? Wil jij geïnspireerd worden om slimmer te werken en in 2018 veel tijd (en geld) te besparen? Nodig dan een Teamleader uit voor een inspirerende kennissessie over tijd besparen & focus behouden, de toekomst, de ontwikkeling van je onderneming, beter samenwerken & slimmer organiseren of het bouwen van duurzame (klant)relaties op jouw event.

​Voor meer informatie en contact kun je mailen of bellen naar Marlous Stam, Marketeer Teamleader NL, via marlous@Teamleader.nl of 085-8882980.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie