Rotterdamse werkgever verliest € 18.000,- door onterecht ontslag

Aimée van Vuuren
Een tramconducteur werd onterecht ontslagen en kreeg vervolgens zeven maanden aan salaris en een ontslagvergoeding op zijn rekening gestort.

De onterechte ontslagen tramconducteur was al sinds 2010 werkzaam bij de RET, de Rotterdamse Electrische Tram. Daarnaast was hij in dienst bij het beveiligingsbedrijf Securitas. De afgelopen jaren kreeg de man al een aantal waarschuwingen met betrekking tot zijn houding. 

Echt ziek

Een maand nadat de man zijn laatste waarschuwing ontving van zijn werkgever, meldde hij zich ziek. Nog geen lange tijd daarna kreeg de werkgever de melding dat een collega de man lachend op de markt had zien lopen. Na inschakeling van het onderzoeksbureau Pinkerton kwam Securitas erachter dat de man zelfstandig kon rijden, winkels bezocht en zich normaal gedroeg. Dit was de druppel voor Securitas. De man werd op staande voet ontslagen.

Onterecht ontslag 

De man vond dat hij onterecht ontslagen was en stapte naar de rechter. Hij gaf aan dat hij door twee incidenten tijdens zijn werk als tramconducteur voor RET volledig arbeidsongeschikt was en niet gelogen had over zijn ziekte. Tijdens de hoorzitting kwam de man over als iemand die niet tot nauwelijks kon praten en gaf een gevoelloze indruk. 

Uitspraak van de rechter

Toch was de rechter nog niet overtuigd. Er zat er een groot verschil tussen de waarnemingen van het onderzoeksbureau en het gedrag van de man tijdens de hoorzitting. Hij begreep dat Securitas zich bedrogen voelde door de werknemer, maar was van mening dat de man te snel en onterecht ontslagen werd. Volgens de rechter had Securitas eerst hulp moeten inschakelen van het UWV, voordat het de man kon ontslaan. Vanuit daar kon dan beoordeeld worden of de man daadwerkelijk volledig arbeidsongeschikt was. 

LEES OOK: Negen ongelofelijke ontslagzaken

Uitslag

De arbeidsovereenkomst kon ontbonden worden. Door het onterecht ontslag van de werkgever in oktober moet Securitas zeven maanden salaris uitbetalen, zo'n € 12.000,-. Daarbovenop komt nog eens zo'n € 6.000,- als ontslagvergoeding. Of het bedrijf in hoger beroep is gegaan tegen de zaak, is niet bekend.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée