Rotterdamse scale-up HousingAnywhere haalt 6 miljoen op

Bart Remmers
HousingAnywhere.com, het wereldwijde huisvestingplatform voor internationale studenten, heeft 6 miljoen euro opgehaald in een Series B- financieringsronde.

De investeringsronde wordt geleid door het Zweedse Vostok New Ventures. Eerdere investeerders Real Web en henQ doen ook mee aan deze investeringsronde. Het geld zal worden gebruikt voor productinnovatie, marktuitbreiding en om verder invulling te geven aan de visie van HousingAnywhere: het blijven van een wereldwijd toonaangevend studentenhuisvesting platform voor tijdelijke huur.

HousingAnywhere is in 2009 ontstaan als een studentenproject toen oprichter Niels van Deuren zijn studentenkamer in Rotterdam probeerde te verhuren tijdens zijn uitwisseling in Singapore. Inmiddels is HousingAnywhere in meer dan 500 steden wereldwijd aanwezig en met meer dan vijf miljoen bezoekers per jaar het grootste studenten huisvestingplatform ter wereld. 

Rotterdams platform

In het afgelopen jaar heeft het in Rotterdam gevestigde platform vijf miljoen euro gebruikt van vroege durfinvesteerders Real Web en henQ om de aanwezigheid in Europa en de VS verder uit te breiden. Om deze groei verder te versnellen, zal HousingAnywhere de opbrengst van de financiering gebruiken voor productontwikkeling, met name door het proces van huur incassering te vereenvoudigen met een peer-to-peer betalingsdienst.

Volgens Djordy Seelmann, CEO van HousingAnywhere, bewijst deze succesvolle financieringsronde het veelbelovende groeipad van HousingAnywhere: 'Deze investering is geweldig nieuws voor ons. HousingAnywhere wil het grootste huisvesting platform blijven voor internationale studenten. We gaan de nieuwe investering gebruiken om op te schalen en grote stappen te zetten in de verdere ontwikkeling van ons boekingsplatform. Nu we ervoor hebben gezorgd dat huurders en verhuurders gemakkelijk met elkaar in contact kunnen komen en een online huurovereenkomst veilig kunnen afsluiten, gaan we het incasseren en betalen van huur vereenvoudigen door een peer-to-peer platform service aan te bieden voor het einde van het jaar. Deze betalingstechnologie beschikt over veel potentieel en zal uiteindelijk breder in de vastgoedmarkt kunnen worden ingezet.'

Expats en digital nomads

Hoewel HousingAnywhere zich primair blijft richten op het toegankelijker maken van de huurmarkt voor internationale studenten, blijkt het bredere potentieel al uit de organische groei van het platform. 'Het aanbod aan kamers en appartementen wordt steeds diverser en we zien steeds meer andere gebruikers die op zoek zijn naar een tijdelijke woonruimte in het buitenland, zoals expats en digital nomads', zegt Van Deuren. De focus op uitbreiding van het platform ligt momenteel op West-Europa. Maar buiten Europa zijn er ook interessante landen voor het platform.

afbeelding van Bart Remmers
Door: BartRemmers

BartRemmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanBart