Rotterdamse distilleerderij Cley haalt ruim 6 ton op met succesvolle crowdfunding

Rotterdamse distilleerderij Cley haalt ruim 6 ton op met succesvolle crowdfunding

Redactie Baaz

Cley Distillery is een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. Ondernemers Maria de Sena Neves en Paul den Dulk willen de financiering gebruiken om de productie-capaciteit van hun lokaal gedistilleerde whisky op te schalen. In korte tijd is er ruim 6 ton opgehaald, daarmee is de crowdfunding succesvol maar er kan nog geïnvesteerd worden tot het maximale bedrag van 1 miljoen. 

Cley Distillery 

Cley Distillery werd in 2015 opgericht door de Rotterdamse ondernemers Maria de Sena Neves en Paul den Dulk. De distilleerderij maakt whisky en gin, met uitsluitend biologische grondstoffen uit de regio. “We stoken de producten nu nog vanuit onze achtertuin, maar in verband met de groeiende vraag verruilen we die binnenkort voor een nieuwe plek: een reeds aangekochte boerderij in Rotterdam Zuid”. verteld den Dulk 

Crowdfunding 

Om deze groei te realiseren, is geld nodig. De ondernemers hebben ervoor gekozen om de financiering op te halen door middel van crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Op deze manier worden de plannen gefinancierd met een betrokken groep investeerders in plaats van anonieme beleggers. In korte tijd is er al ruim 600.000 euro opgehaald, het minimale doelbedrag is hiermee bereikt maar er kan nog geïnvesteerd worden tot het maximale bedrag van 1 miljoen euro. 

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden terugbetaald in 7 jaar tegen een rentepercentage van 5%. Daarnaast ontvangen investeerders extra’s zoals een vermelding op de ambassadors wall of een whisky naar keuze. 

Er kan nog geïnvesteerd worden tot 15 januari 2024. 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie