Ricoh: Kleine organisaties sneller digitaal volwassen

Ricoh: Kleine organisaties sneller digitaal volwassen

Redactie Baaz
Digitalisering brengt voordelen met zich mee. En hoewel kleine organisaties hier profijt van hebben, merken ze dit amper, aldus een onderzoek uitgevoerd door Coleman Parkes in opdracht van Ricoh.

Digitale volwassenheid, oftewel digitalisering in een zakelijke context, brengt voordelen met zich mee. Werkprocessen worden versneld en daarmee worden de winsten verhoogd. Het onderzoek Digitale volwassenheid werd in Juli van dit jaar uitgevoerd onder 1245 senior IT managers in acht verticale sectoren, afkomstig uit ondermeer het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Nederland en België.

In het onderzoek komt naar voren dat kleine ondernemingen van honderd man of minder sneller een digitale wijze van werken implementeren en hier ook duidelijk voordeel uit halen. 79 procent zegt dan ook te profiteren van een implementatievoordeel, omdat ze hun processen vele malen sneller kunnen optimaliseren dan grotere organisaties. Daarnaast is 64 procent van mening dat ze nieuwe technologie sneller begrijpen, inzetten en ervan profiteren.

Toch zijn kleine organisaties zich vaak niet bewust van de voordelen die digitale werkstromen ze biedt, in tegenstelling tot grotere bedrijven. Hoewel 39 procent van de kleine organisaties ervan overtuigd is dat binnen twee jaar digitale transformatie wordt omgezet in digitale volwassenheid, denkt 27 procent dat dit ze niet zal helpen om de winst te verhogen. Daarnaast verwacht 23 procent van de kleine organisaties dat digitale volwassenheid geen enkele invloed op de winstgevendheid zal hebben, vergeleken met 11 procent van de grote organisaties. 

Ga voor het gehele onderzoek hierheen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie