Ribera del Duero met nieuwe wijn ambassadeurs

Ribera del Duero presenteert drie nieuwe wijn ambassadeurs

Redactie Baaz

Ribera del Duero presenteert met trots drie nieuwe wijn ambassadeurs

D.O. Ribera del Duero presenteert met trots drie nieuwe wijn ambassadeurs, die zich dit jaar verbinden met D.O. Ribera del Duero. De regio, die zich kenmerkt aan haar complexe land op grote hoogte en buitengewone kwaliteit, verwelkomt Esther Groenewoud, Niels Aarts en Nadien de Visser als haar nieuwe wijn ambassadeurs. Samen brengen zij Ribera del Duero wijnen onder de aandacht door kennis en ervaringen te delen op hun social media kanalen. Daarop lichten ze verschillende onderwerpen uit zoals de veelzijdigheid van de wijnen, de diverse stijlen, het unieke terroir en het gastronomische karakter. Daarnaast reizen zij komend september af naar de regio om de beleving compleet te maken. Benieuwd naar hun verhaal en visie op de wijnen van Ribera del Duero? Lees dan verder!

De wijn ambassadeurs

Esther van Wijntjes met Esther, Nadien van Le Club des Vins en Niels van Dutch Wine Apprentice duiken in de gevarieerde wereld van Ribera del Duero, één van de meest toonaangevende wijngebieden van Spanje. Het gebied kent zeer warme zomers en ijskoude winters waarbij het verschil tussen dag- en nachttemperaturen enorm is. Dit zorgt ervoor dat de druiven volle en complexe aroma’s ontwikkelen, wat resulteert in wijnen van top kwaliteit. Deze kwaliteitswijnen kunnen de kersverse ambassadeurs dan ook zeker waarderen! Esther Groenewoud startte bijna 7 jaar geleden haar blog ‘Wijntjes met Esther’. Een wijnblog waarbij je digitaal op wijnreis meegenomen wordt en zo de leukste wijnen, restaurants, wijn bars, wijnfestivals en interessante wijnweetjes ontdekt. Esther brengt dit alles op een laagdrempelige en toegankelijke manier. Ribera del Duero wijnen zijn Esther niet onbekend, ze drinkt deze Spaanse wijnen graag. ‘’Het ambassadeurschap zie ik als een mooie kans om nog meer wijnliefhebbers enthousiast te maken over de Ribera del Duero wijnen uit dit prachtige gebied en om komend jaar nog meer over deze regio te ontdekken en te delen’’. Hoewel Nadien de Visser haar wijnverhaal ooit in Frankrijk begon, is ze erg enthousiast om het Ribera del Duero ambassadeurschap dit jaar aan te gaan. Haar passie begon tijdens haar master Bedrijfskunde in Aix-en-Provence. ‘’Het eerste slokje rosé onder de Provençaalse zon veranderde mijn leven. Hier wilde ik meer over weten. En zo geschiedde. Inmiddels DipWSET op zak en elke dag met wijn bezig. Bij thuiskomst richtte ik Le Club des Vins op, een platform voor wijnfans. Ik geef wijncursussen, organiseer proeverijen, schrijf en maak een podcast over wijn’’. Iets wat Nadien aantrekt aan Ribera del Duero is dat er al eeuwenlang wijn wordt gemaakt, maar dat de D.O. pas relatief kort bestaat, namelijk sinds 1982. ‘’Het is een super jong gebied, maar de afgelopen 40 jaar enorm gegroeid in hectare, producenten en kwaliteit. Als je het zo bekijkt, is het nu eigenlijk de beste tijd om ambassadeur van deze streek te worden. Ze maken nu de beste wijnen in hun geschiedenis. Er gebeurt van alles: meer focus op terroir, witte wijnen zijn toegestaan binnen de D.O. en wijnen van oude stokken. Ik kijk er naar uit om de regio beter te leren kennen!’’.

Niels Aarts ontdekte zijn passie voor wijn pas op latere leeftijd en startte in 2000 het internationale wijnplatform ‘Dutch Wine Apprentice’. Inmiddels is het platform uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke platform in de Benelux, met maar liefst 15 wijnschrijvers. Het team richt zich op het schrijven van wijn reviews, interviews en achtergrondartikelen met een educatief karakter. Middels de website, sociale media en een podcast publiceren ze over wijn op een hoog niveau in begrijpelijke taal. Niels heeft zelf een voorliefde voor Spaanse wijnen. ‘’De wijnen uit Ribera del Duero zijn ruim vertegenwoordigd bij ons thuis in de wijncollectie. De prachtige ontwikkeling van deze regio in de afgelopen 10 jaar heeft een geweldig aanbod aan goede wijnhuizen en top wijnen opgeleverd. Frisse en fruitige wijnen, met elegantie maar zeker ook met karakter. Het is dan ook een eer om ambassadeur voor deze prachtige Spaanse regio te mogen zijn’’.

Nieuwsgierig geworden? Volg Esther, Nadien en Niels via hun social media kanalen om op de hoogte te blijven van hun Ribera del Duero bevindingen: @wijntjesmetesther @leclubdesvins @dutch_wine_apprentice

Lees hier meer over: Nieuws

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie