Review: Toshiba Satellite Pro R50-B
Review: Toshiba Satellite Pro R50-B

Review: Toshiba Satellite Pro R50-B

Redactie Baaz
Een zakelijke laptop vereist wel nodige functionaliteit, betrouwbaarheid en veiligheidsvoorzieningen, zaken waarvoor je doorgaans diep in de buidel moet tasten. Toshiba maakt daar met de nieuwste Satellite Pro een einde aan.

Betaalbare businesslaptop met knalharde garanties

De nieuwe Satellite Pro R50-B is een laptop gemaakt voor al het denkbare Office-werk. Het beeldschermformaat van 15,6-inch biedt een uitgekiende balans tussen comfort en draagbaarheid. Bovendien is het HD-paneel voorzien van een niet-reflecterende coating, zodat je ook bij bijvoorbeeld invallend (zon) licht comfortabel kunt werken. Processorkracht is volop beschikbaar, dankzij gebruik van de de nieuwe generatie Core i-processoren. Ook heeft de laptop met maximaal 16 GB intern geheugen genoeg ademruimte voor zwaardere applicaties en intensieve multitasking. Dat alles komt in een relatief compacte en draagbare behuizing, het gewicht is met 2,3 kilogram laag voor een dergelijk apparaat en houdt het mobiel. Wat betreft opslagruimte kun je kiezen uit veel (1 TB) of snel (500 GB high-performance). Dankzij wifi -ondersteuning, een hdmi-poort, een sd-kaartlezer en drie usb-slots kun je wat connectiviteit betreft alle kanten op en de geïntegreerde webcam maakt videoconferenties mogelijk. Dankzij de keuze uit Windows 8.1 Proof Windows 7 Pro past de laptop altijd in je bestaande IT-omgeving.

FYSIEK BETROUWBAAR

Toshiba heeft de laptop een zogeheten HALT-test laten ondergaan. Hierbij worden alle denkbare gebruikssituaties nagebootst en krijgt de laptop schokken, trillingen, warmte, druk, klappen en valpartijen te verduren. Het onafhankelijke Duitse bureau TÜV Rheinland voert die test uit. Dat garandeert een zo probleemloos mogelijke werking in alle omstandigheden. Een speciale 3D-sensor beschermt de disk bij een valpartij en een uitsparing voor een Kensington-slot voorkomt diefstal.

JE DATA VEILIG

Toshiba heeft de Satellite Pro R50-B met Intel Core i5 daarom uitgerust met een zogenoemde TPM-chip. Deze chip kan encryptiesleutels veilig opslaan. Mocht de laptop ooit gestolen worden of kwijtraken, dan kan niemand bij de gegevens.

BIJZONDER: RELIABILITY GUARANTEE

Toshiba heeft alle vertrouwen in de Satellite Pro R50-B, het geeft namelijk hun zogeheten 'Reliability Guarantee' op het apparaat. Dat is bijzonder, normaal gesproken krijgen alleen de laptops uit het Tecra- en Portégé-segment deze garantie mee, respectievelijk enterprise- en ultraportable-modellen die in een heel andere (hogere) prijsklasse vallen. Vertoont de laptop binnen een jaar gebreken, die binnen de garantie vallen, dan zorgt Toshiba voor een kosteloze reparatie én krijg je het volledige aankoopbedrag terug.

Prijs vanaf € 419,83 (exclusief BTW)

Info www.toshiba.nl

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie