Review: Epson WorkForce Pro WF-C8690 DTWF

Review: Epson WorkForce Pro WF-C8690 DTWF

Redactie Baaz

Met de WorkForce Pro WF-C8690 DTWF van Epson haal je als bedrijf een inkjetprinter binnen die uitermate geschikt is voor zakelijke toepassingen. Wij testen het product uitvoerig.

De tweekleurige (gebroken witte en grijze) WF-C8690 is een behoorlijk grote machine die een aparte tafel vereist. Het bevat een eenvoudig te gebruiken 5"-kleurentouchscreen, een alfanumeriek toetsenbord en een aantal functieknoppen. Onder het voorpaneel bevindt zich een poort voor een USB-stick.

Helder, vlekkeloos eindresultaat

We halen de printer uit de doos. Met een gewicht van 57,4 kg mag dat als een flinke klus worden gezien. Wanneer we de veiligheidsstickers van de printer hebben gehaald en de losse onderdelen op de vooraf ingerichte plaats bevestigen, zetten we de Epson-inkten op de juiste plaats. De inkten zijn ontwikkeld om heldere, vlekkeloze teksten en levendige fotografische afbeeldingen te leveren die generaties lang meegaan. Daarmee heeft Epson overigens niet te veel gezegd. Als we namelijk een proefversie printen, zien we de perfecte kwaliteit terug.

Voordelen inktjet

De inkjetprinter heeft tal van voordelen. Inkjetprinters werden vroeger uitsluitend thuis gebruikt, maar de eenvoudigheid en voordeligheid van inkjetafdrukken bieden bedrijven tegenwoordig voldoende redenen om het apparaat op ‘de zaak’ te gebruiken. Zo profiteer je als ondernemer van de lagere kosten per pagina: tot maximaal 50 procent ten opzichte van vergelijkbare laserprinters. Daarnaast verhoog je door de snelheid van de printer (tot 3,5 keer sneller) de productiviteit van de medewerkers. Dankzij de unieke PrecisionCoreprintkoptechnologie voor zakelijke toepassingen, beschik je over een betere en betrouwbaardere zakelijke afdrukoplossing.

Ontworpen voor kleine werkgroepen

De WorkForce Pro is ontworpen voor kleine tot middelgrote werkgroepen. Epson heeft er dan ook voor gezorgd dat zij veel geld besparen tijdens het gebruik. De kosten kunnen worden teruggedrongen doordat verbruiksmaterialen minder vaak hoeven te worden vervangen dankzij het innovatieve ‘ink supply system’, waardoor je sterk concurrerende totale eigendomskosten (TCO) kunt realiseren. Dankzij het lage stroomverbruik ben je minder kwijt aan energiekosten en vanwege het eenvoudige maar effectieve inkjet-mechanisme, heb je minder vervangingsonderdelen nodig.

Laag stroomverbruik

Zoals hierboven genoemd, profiteert de gebruiker van het lage stroomverbruik door de warmtevrije technologie van de inktprinter, zonder uitstoot van ozon. Ook over tijdsbesparing heeft Epson nagedacht. Lang wachten op afdrukken hoeft niet meer, omdat de printer geen opwarmtijd nodig heeft: de eerste pagina komt vrijwel direct na het geven van de printopdracht uit de printer. Dankzij de grote inktpatronen kun je tot 11.500 zwartwitpagina's en 8.000 kleurpagina's afdrukken zonder verbruiksartikelen te hoeven vervangen. De WorkForce Pro is special ontwikkeld voor zakelijk gebruik. Het apparaat heeft een breed scala aan software en tools; het biedt je opties voor beveiligd afdrukken en extern beheer vanaf je apparaten.

Conclusie

Hedendaagse inkjetprinters kunnen meer dan goed concurreren met kleurenlasers. In veel gevallen zijn inkjetprinters zelfs beter, terwijl ze in prijs voordeliger zijn. De Epson WorkForce Pro WF-C8690 is daar een goed voorbeeld van en daarom ook zeker een aanrader.

Cijfer: 8.1

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie