Review: EIZO FlexScan EV3285

Redactie Baaz
De EIZO FlexScan EV3285 beschikt over een 4K-LCD display met een diagonaal van 31,5 inch en is met zijn randloze design en USB type-C-poort ideaal geschikt voor multimonitorsystemen en moderne kantoren. Het is bovendien een echte blikvanger in de werkruimte.

Indrukwekkend design

De monitor biedt naast beproefde functionaliteit ook enkele innovaties en verbeteringen. Neem het design. Of je nu kiest voor elegant zwart of stralend wit:het ultrasmalle design met een bezel van 4millimeter en een volledig vlak frontpaneel maakt gegarandeerd indruk op kantoor. Ook dezij- en achterkant van de monitor bieden een slanke en elegante aanblik.

Het nieuwe randloze design maakt de monitor daarnaast bij uitstek geschikt voor werkplekken met meerdere monitoren en zorgt ervoor dat het weergegeven beeld zonder afleiding kan worden bekeken. De monitor is uitgerust met twee HDMI-poorten, een DisplayPorten een USB type C-poort. De monitor biedt daarmee universele connectiviteit met elke PC. Met slechts één kabel wordt de EV3285-BK bovendien een volwaardige dock voor tablets, notebooks en smartphones. De USB-poort van de EV3285-BK draagt naast de gebruikelijke data ook het DisplayPort-beeldsignaal en het audiosignaal over. Toetsenbord en muis kunnen vervolgens op het beeldscherm worden aangesloten.

Uitmuntende beeldkwaliteit

Minstens zo essentieel is een uitmuntende beeldkwaliteit. Biedt deze monitor je dat? Nou en of. De monitor levert je een uitstekende kwaliteit die is gebaseerd op drie pijlers: excellente resolutie van 3840 x 2160 (4K UHD) pixels, maximaal contrast van 1300:1 en een stabiele helderheid met tot 350 cd/qm. Dat betekent dat je geniet van haarscherpe tekstcontouren, stralende illustraties en heldere beelden. De nieuwe monitor is compatibel met de eigen software van EIZO, Screen InStyle. Met deze software kunnen toepassingen aan een vooraf ingestelde beeldmodus worden gekoppeld, waarmee volledig automatisch de beeldhelderheid en de kleurtemperatuur worden toegewezen. Hiermee kan de gebruiker de monitor ook dimmen op basis van het tijdstip van de dag, de energie-instellingen van de monitor regelen en een opstelling met meerdere monitoren configureren.

De monitor heeft tevens een optimaal ontspiegeld oppervlak. Doordat spiegelingen door de strooiing van het gereflecteerde licht worden geminimaliseerd, voorkomt de ontspiegeling in de praktijk dat de ogen te veel worden ingespannen. De ogen worden minder snel moe en bovendien kan men comfortabel voor het scherm zitten, zonder ‘dwangpositie’ om spiegelingen te vermijden.

Energiebesparend

Energie besparen zonder concessies aan de kwaliteit: de EcoView-Optimizer vermindert bij donkere beelden volledig automatische achtergrondverlichting. Daarbij daalt het energieverbruik met ongeveer 30 procent. Tegelijkertijd wordt het signaal versterkt en de kleurtonaliteiten aangepast. Het resultaat: bij een lager verbruik ervaar je de beeldkwaliteit die je gewend bent. De monitoren beschikken bovendien over een geïntegreerde, mechanische voedingsschakelaar. Dat is bijzonder praktisch en bespaart energie: als de monitor met deze schakelaar wordt uitgeschakeld, verbruikt het apparaat geen stroom. In de standby-modus is het verbruik hoogstens 0,50 watt.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie