Renault investeert in intelligente elektriciteitsnetten

Renault investeert in intelligente elektriciteitsnetten

Redactie Baaz

Groupe Renault wil zich verder manifesteren in de energiesector en in de wereld van smart grids, het sleutelelement van elektrisch rijden.

Met de mentaliteit van een startup streeft Renault Energy Services ernaar te investeren in projecten rondom intelligente elektriciteitsnetten ‘smart grids’, door bijzondere betrekkingen aan te gaan met de verschillende spelers in de energiesector

Renault Energy Services richt zich vooral op de ontwikkeling van projecten van intelligent opladen (smartcharging), interacties tussen voertuig en elektriciteitsnet (vehicle to grid) en projecten met batterijpakketten die een tweede leven krijgen.

Smart grids van Renault

Via een nieuw filiaal wil Groupe Renault sterk bijdragen aan de ontwikkeling van intelligente elektriciteitsnetten. Een intelligent elektriciteitsnet of smart grid is een net voor de verdeling van elektriciteit dat de uitwisseling van informatie bevordert om de elektriciteitsstroom in real time aan te passen aan vraag en aanbod en het elektriciteitsnet efficiënter te beheren. 

Elektrische auto’s van Renault die zijn aangesloten op smart grids bevorderen de beschikbaarheid van duurzame energie en kunnen meehelpen om op energiekosten te besparen.

​Het intelligente opladen

De smart grids maken het mogelijk het intelligente opladen (smartcharging) te ontwikkelen, evenals de interacties tussen voertuig en elektriciteitsnet (vehicle to grid) en het opzetten van de projecten met batterijpakketten met een tweede leven.

Zelfs na zijn ‘autoleven’ behoudt het batterijpakket van de elektrische auto een aanzienlijke opslagcapaciteit. Renault kan deze hergebruiken in minder veeleisende omgevingen, met name de stationaire energieopslag

Met dit tweede leven van de batterij is Renault tegenwoordig in staat te voldoen aan alle behoeften van energieopslag: van individueel huis tot kantoorgebouwen, bedrijfsgebouwen of universiteitsgebouwen of zelfs oplaadpunten voor elektrische auto’s.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie